Novice
Share

V Slovenskih Konjicah se je z zaključnim turnirjem končala sezona državnega prvenstva za kadetinje. Cinkarna Celje je v polfinalu prepričljivo odpravila Konjice, v velikem finalu pa jo je čakala Akson Ilirija, katera je v polfinalu izločila Triglav iz Kranja. Ljubljančanke so bile v tekmi za 1. mesto uspešnejše z 69:53. Celjanke so torej osvojile drugo mesto kar je odličen rezultat zasedbe trenerja Jureta Krajnca.

Cinkarna Celje – Akson Ilirija 53:69 (18:16, 10:16, 14:18, 11:19); Razboršek 13 (6 skokov), Ostojić (10 skokov in 5 podaj) in Jelenc (11 skokov in 5 blokad) 12; Pulevič 16, Vrečer 14 (6 skokov, 6 podaj, 7 pridobljenih žog), Mićunović 13.

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: “Iskrene čestitki ekipi Ilirije za naslov najboljših v letošnjem letu. Nam so danes v zelo fizični tekmi na koncu pošle moči, ampak kljub temu moram iz srca čestitati svojim dekletom za izvrstno sezono, ki je za nami. Imamo skupino deklet, ki je bila skozi celotno leto izjemno homogena ter delovna, zato si ta uspeh vsekakor več kot zaslužijo. Rad bi se zahvalil naši upravi kluba, ki nam je ponovno kot vsa ta leta omogočala vrhunske pogoje za delo ter strokovnemu štabu za izjemno predano delo tekom celotne sezone. Velika hvala pa tudi staršem ter vsem ostalim navijačem, ki so na tem finalnem turnirju pričarali fenomenalno vzdušje in bili naš šesti igralec. Velik poklon pa tudi ŽKK Konjice za odlično organizacijo zaključnega turnirja.”

Dodajmo, da so imele kadetinje ŽKK Cinkarna Celje v Slovenskih Konjicah fantastično podporo iz tribun. Naši navijači so dobesedno preglasili vse.