Novice
Share

Ob koncu tedna bomo pospremili še en vrhunec tekmovalne sezone 2018/2019. Slovenske Konjice bodo gostile zaključni turnir državnega prvenstva za kadetinje. Cinkarna Celje se bo v petkovem (16.30) polfinalu pomerila z gostiteljicami, medtem ko je drugi polfinalni obračun Akson Ilirija – Triglav (19.00). Tekmi za tretje (14.30) in končno prvo mesto (17.00) bosta v nedeljo.

Jure Krajnc, trener Cinkarne Celje: “Vsem ekipam iskrene čestitke za uvrstitev na zaključni turnir. Pred nami je zadnje dejanje kadetske lige, ki ga z nestrpnostjo vsi skupaj pričakujemo. Za nami je odlična sezona v vseh mlajših selekcijah, zaradi česar smo izjemno veseli in ponosni na vsa dekleta. Vsaka uvrstitev na finalni turnir je velika nagrada za trud skozi celotno sezono ter lepa priložnost za pridobivanje novih dragocenih izkušenj, vsekakor pa ne želimo biti muha enodnevnica. Naša želja je, da v Konjicah na obeh tekmah prikažemo igre, ki so nas krasile skozi celotno sezono ter da proti vsakemu nasprotniku nudimo dostojen odpor. V polfinalu nas čaka domača ekipa Konjic, ki je na domačem igrišču vedno zelo dober nasprotnik, dodatno energijo pa jim dajejo navijači, ki so vedno izjemno vročekrvni. Vse ljubitelje košarke vljudno vabim, da pridejo podpret svoje ekipe v čim večjem številu, saj si vsa dekleta zaslužijo maksimalne pozornosti ter podpore.”

Marta Ostojić, igralka Cinkarne Celje: “Na turnirju od naše ekipe pričakujem, da bomo dali vse od sebe ter, da bomo prikazali svoj trenutni maksimum. Če odigramo tako kot smo letos že dokazali, da smo sposobni, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata v nasprotnem primeru pa bomo nasprotni ekipi športno čestitali za njihov uspeh.”

Trener: Jure Krajnc, pomočnika trenerja Danica Talajić in Darko Lesjak. Fizioterapevt Althea Gwashavanhu, kondicijski trener Lucijan Cigale. Postava Cinkarne Celje: Marta Ostojić, Blaža Čeh, Mojca Jelenc, Pia Razboršek, Maruša Sajovic, Sanja Miladinović, Katja Cvar, Maja Vavdi, Ana Nuša Anžič, Vita Čater, Sophia Gbemuotor, Ana Stvarnik, Neža Celestina, Ines Rinc.