Članice, Novice
Share

Slovenske košarkarice bodo v petek na Rogli začele s projektom ženski EuroBasket 2019. Selektor Damir Grgić je na novinarski konferenci razkril seznam košarkaric, ki bodo začele s pripravami na evropsko prvenstvo. Slovenke bodo skupinski del prvenstva med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, izločilne boje pa bo v prvem julijskem tednu gostil Beograd. V naši izbrani vrsti so tri članice Cinkarne Celje. Aleksandra Krošelj, Zala Friškovec in Maruša Seničar.

Iz širšega seznama dvaindvajsetih košarkaric je strokovni štab izbral petnajsterico, ki se bo v petek zbrala v Ljubljani in odpotovala na Roglo, kjer bo začela s 35 dni dolgimi pripravami na evropsko prvenstvo. Poleg Rogle bodo Grgićeve izbranke trenirale še v tradicionalnih bazah v Laškem ter Zrečah. Tri dni bodo preživele v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile v Rigo. Slovenke bodo med pripravami odigrale osem pripravljalnih tekem. Zvesti navijači jih bodo med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah, prvič že konec meseca maja v Laškem. V prvem junijskem tednu bodo tekmi odigrale v Trbovljah ter se nato sredi meseca ljubiteljem košarke predstavile še v Škofji Loki. Tik pred odhodom na evropsko prvenstvo slovenske košarkarice čaka še gostovanje v Latviji.

Damir Grgić, selektor slovenske članske reprezentance: Priprave na prvenstvo bomo začeli s petnajstimi košarkaricami. Glede na kvalifikacije, je ekipa zaradi takšnih in drugačnih razlogov doživela nekaj manjših sprememb. Ko sem prevzel vodenje članske reprezentance sem dejal, da imam željo reprezentanco približati evropskemu vrhu in mislim, da nam to uspeva. Drugič zapored bomo zaigrali na evropskem prvenstvu, kar je lep uspeh. Nekaj izkušenj imamo, a dejstvo je, da je ekipa v primerjavi izpred dveh let spremenjena. Vsekakor bomo v pripravah in na evropskem prvenstvu naredili vse, da dostojno zastopamo slovenske barve.”

Nika Barič, kapetanka slovenske članske reprezentance: “Tako kot preostala dekleta, tudi sama komaj čakam, da se srečam z reprezentančnimi soigralkami in začnemo s pripravami. Sama že nekaj časa nisem odigrala konkretne tekme. A kolikor se poznam sem prepričana, da bom hitro ujela pravi tekmovalni ritem. Morda se bom na uvodnih pripravljalnih tekmah še malo lovila, vendar verjamem, da v nadaljevanju ne bo težav in bom sprejela vlogo, ki jo selektor od mene pričakuje.”