Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so osmič zapored in petnajstič v samostojni Sloveniji postale državne prvakinje. Finalno serijo proti Triglavu so dobile s 3:0. Danes so pred domačimi gledalci zmagale z 78:52.

Celjanke so v vseh zadnjih osmih finalih igrale proti Kranjčankam in jih vsakič premagale s 3:0. V štiriindvajsetih finalnih tekmah torej niso izgubile niti enkrat. Za Cinkarno Celje je to hkrati letos drugi naslov po zmagoslavju v slovenskem pokalu. Na 37-ih letošnjih prvenstvenih tekmah so Celjanke zabeležile 37 zmag.

Čeprav so Kranjčanke tretjo tekmo začele zelo solidno in preko Katarine Ristič in Rebeke Abramovič držale ravnotežje na semaforju, je nadaljevanje hitro razkrilo vso razliko v kakovosti. Na začetku druge četrtine je domačinkam stekel met za tri točke in z delnim izidom 22:1 so v 16. minuti prišle do 26 točk prednosti (40:14). V drugem polčasu so igralke Triglava še fizično popustile, tako da so imele Celjanke odprto pot do zmage. Po petih minutah drugega polčasa so imele že 31 točk prednosti.

Domači trener Damir Grgić je priložnost za igro ponudil vsem svojim igralkam, naziv najkoristnejše igralke finala (MVP) pa je prejela ameriška košarkarica Chatrice Marie White.

Damir Grgić, ŽKK Cinkarna Celje: »Iskrene čestitke mojim dekletom. Rad bi se zahvalil mojemu strokovnemu štabu in vodstvu kluba, ki nam iz leta v leto omogoča, da dobro delamo in da živimo s košarko 24 ur na dan. Iskrena hvala našim navijačem, ki so bili skozi celotno sezono naš šesti igralec. Čestitke pa seveda tudi ekipi Triglava na zelo dobri sezoni.«