Članice
Share
V sredo je bila na sporedu tretja tekma finala ženskega državnega prvenstva. Ekipa Athlete Celja je proti Triglavu dosegla že tretjo in tudi odločilno zmago z rezultatom 66:61. Tako so Celjanke po osvojitvi naslova pokalnih zmagovalk in Lige WABA sezono sklenile še z osvojitvijo naslova državnih prvakinj.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Tretja tekma, sreda, 26. april:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV 66:61 (16:19, 17:14, 14:19, 19:9) [3:0]
Evans 25 (10 skokov), Prezelj 15, Slonjšak 13; Zdolšek 20 (11 skokov), Kalušić 18, Abramovič 6 (7 podaj).

STATISTIKA

Na tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva je do odločitve o zmagovalki prišlo šele po napetem zaključku. Tekmo so bolje odprle Kranjčanke in takoj pokazale, da Celjankam ne bodo tako z lahkoto dovolile priti do novega naslova najboljših v državi. Po sedmih minutah prve četrtine so Triglavanke vodile z rezultatom 16:7, Celjanke pa so tako kot na drugi tekmi do polčasa ujele priključek. Semafor je ob polčasu kazal 33:33.

V drugem delu srečanja košarkarice Triglava niso popuščale in vodile vse do zadnjih štirih minut tekme, ko so Celjanke ponovno prešle v vodstvo z rezultatom 58:57. Sledil je napet zaključek, v katerem je Shante Evans nekaj sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma rešila vse dvome o končnem zmagovalcu. Igralke iz knežjega mesta so s končnim rezultatom 66:61 osvojile trinajsto zvezdico v svoji zgodovini in dosegle še tretjo lovoriko v odlični sezoni.

Pri državnih prvakinjah v sezoni 2016/17 je ponovno blestela Shante Evans, ki je dosegla 25 točk, k temu pa dodala še deset skokov. Američanka je z odličnimi predstavami skozi celotno sezono in na vseh treh finalnih tekmah postala tudi najkoristnejša igralka finalne serije in najkoristnejša igralka sezone 2016/17. Annamaria Prezelj, ki je prejela naziv najbolj borbene igralke v sezoni, je za Athlete dosegla petnajst, Iva Slonjšak pa trinajst točk. Pri državnih podprvakinjah je Živa Zdolšek v statistiko vpisala 20 točk in enajst skokov, sledila ji je Aida Kalušić z 18 točkami.

Najkoristnejša igralka sezone 2016/17: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najkoristnejša igralka finalne serije: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najbolj borbena igralka sezone 2016/17: Annamaria Prezelj (Athlete Celje)

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Čestitke izjemnim igralkam za celotno sezono in zgodovinski uspeh kluba. Zahvalil bi se mojim strokovnim sodelavec za izjemno delo, prav tako pa upravi kluba, ki zagotavlja nemoteno delo in odlično vzdušje v klubu. Tu se počutimo fantastično. Čestitke tudi ekipi Triglava za dobre predstave skozi celotno sezono.

Bojan Lazič, trener Triglava:
Najprej čestitke ekipi Celja za naslov državnega prvaka. V šali rad rečem, da smo bili mi prvi med vsemi ostalimi amaterskimi ekipami. Na tem mestu pa poudarjam, da to ne zmanjšuje uspeha ekipe Celja, ki ima za sabo izjemno sezono. So edini klub v Sloveniji, tako v moški kot ženski konkurenci, ki delajo načrtno, z dobro zastavljenim programom ter vso potrebno logistiko. Mi smo na vseh treh finalnih tekmah dali vse od sebe in podatek, da so se tekme odločale v zadnjih desetih minutah pove, da smo delali dobre stvari v prvih treh četrtinah. Žal fizično nismo zdržali do konca. Vsa čast mojim dekletom, ne samo za borbo in igro v finalu, ampak za celo sezono. Vsakič, ko smo doživeli pretres v ekipi, smo stopili skupaj in udarili še močneje. Niti v enem trenutku se nismo razpadli, iskreno pa povem, da bi se lahko. To kaže na pravi karakter vseh deklet. Iskreno se jim zahvaljujem za vse, kar so naredili tekom celotne sezone. Posebej bi se rad zahvalil mojemu pomočniku, Gregi Verčiču, ki je bil z mano v vseh situacijah in kot pravi pomočnik vedno stal trenerju ob strani.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrale so na tri zmage.