Članice
Share
V sredo bo na sporedu že tretja tekma finala ženskega državnega prvenstva. Serija se znova seli v Celje, kjer domači Athlete pričakuje kranjski Triglav. Prvi dve srečanji so dobile Celjanke, ki lovijo svoj 13. naslov državnih prvakinj. Tekmo, ki se bo začela ob 18. uri, si boste lahko ogledali v prenos na TV Slovenija 2.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE:

Tretja tekma, sreda, 26. april, 18.00, Gimnazija Celj – Center:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV (prenos na TV SLO 2) [2:0]

Celjanke so si odločilo prednost na obeh finalnih srečanjih priigrale v drugem polčasu. Prvo tekmo so dobile s prednostjo 12 točk, drugo pa s +10. Na domačem parketu imajo Štajerke priložnost, da pokal za naslov državnih prvakinj dvignejo še šestič zapored, sicer pa bi bila to že 13. zvezdica za ekipo iz Celja. Triglavanke bodo poskušale ostati v igri in serijo vrniti v Kranj.

Najboljša strelka finalne serije je Shante Evans, ki je na prvih dveh srečanjih v povprečju dosegla 19,5 točk, pri Triglavu pa je najuspešnejša 19-letna Nina Jesenšek, ki v povprečju doseže 16 točk.

Srečanje se bo začelo ob 18. uri, ogledati pa si ga bo mogoče tudi v prenosu na TV Slovenija 2.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Tako kot na prvih dveh tekmah tudi na tretji pričakujem izjemno težko tekmo. Vemo kaj moramo storiti, če želimo priti do zmage. Pričakujem reakcijo mojih igralk. Vabim vse naše navijače, da nam dajo dodaten impulz s tribun in nas popeljejo do naslova in hkrati največjega dosežka v zgodovini kluba.

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Edina želja, ki jo imam za jutrišnjo tekmo je, da se nobena naša ali celjska igralka ne poškoduje. Če pa se katera od njih poškoduje, pa naj jo ima na vesti tisti, ki je delal NBA razpored – z eno majhno razliko: to so dekleta in naša ekipa je amaterska.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrajo na tri zmage.

Vir: KZS

Foto: G. Kusić