Članice
Share
Včeraj je bilo na sporedu drugo finalno srečanje med Triglavom in Athlete Celjem. Celjanke so zmagale drugo tekmo v finalni seriji z rezultatom 60:50 in so le še zmago oddaljene od 13. zvezdice.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Druga tekma, ponedeljek, 24. april, ob 20.45 – Dvorana Planina Kranj:


TRIGLAV : ATHLETE CELJE 50:60 (13:13, 16:16, 10:17, 11:14) [0:2]
Jesenšek 18, Zdolšek 13 (8 skokov), Kalušić (5 skokov) in Seničar (6 skokov in 5 podaj) po 6; Evans 19 (17 skokov), Prezelj (5 skokov) in Slonjšak (5 skokov) po 14.

STATISTIKA

Drugo finalno srečanje je postreglo z zanimivo predstavo iz obeh strani. Tekma je v prvem polčasu potekala zelo izenačeno. Kranjčanke so v drugi četrtini z razigranostjo v napadu in na krilih domače publike povedle s šestimi točkami razlike, a so Celjanke do konca druge četrtine ujele priključek, semafor pa je ob polčasu kazal 29:29.

Drugi polčas so boljše otvorile Celjanke, ki so po trojki Zale Friškovec in zadetem košu in prostem metu Shante Evans naredile delni izid 6:0. Košarkarice iz knežjega mesta so vodile skozi celotno nadaljevanje obračuna, kljub temu pa se Triglavanke niso predale in so se osem minut pred koncem približale na tri točke zaostanka, a je za preobrat zmanjkalo moči. Celjanke so na tekmi vodile največ za 15 točk, končna prednost pa je znašala deset točk v korist aktualnih državnih prvakinj.

Nina Jesenšek je bila z 18 točkami najboljša strelka ekipe Triglava, sledila ji je Živa Zdolšek s 13 točkami in osmimi skoki. Pri Celjankah so kar 58 od 60 doseženih točk dosegle igralke iz prve peterke, najbolj učinkovita pa je bila ponovno najboljša strelka ekipe Athleta, Shante Evans z 19 točkami, ujela pa je kar 17 odbitih žog. Po 14 točk sta dosegli še Iva Slonjšak in Annamaria Prezelj.

V sredo bo ob 18.00 v Celju na sporedu tretja in morda že zadnja tekma v finalni seriji.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Kot trener, ki dela s temi dekleti vsak dan v zadnjih devetih mesecih, moram priznati, da so me navdušile in hkrati presenetile. Navdušujejo me zaradi neverjetne energije, čvrste igre in borbenosti, presenečajo pa me, ker ne vem, od kje vse to črpajo. Večji del srečanja smo se borili po najboljših močeh, na koncu pa nas zmanjka. Čestitam Celju za zmago.

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
Čestitam svoji ekipi za zmago. Uspel nam je “brejk” in sedaj imamo tri zaključne žoge za končno zmago. Nič še ni odločeno, naredila pa bomo vse kar je v naši moči, da se čim bolje regeneriramo. Sredino tekmo bomo skušali odigrati po naših najboljših močeh.

Vir: Kzs