Članice
Share
V ponedeljek, 24. 4. bo na sporedu drugo finalno srečanje med Triglavom in Athlete Celjem. Prvo tekmo s z dvanajstimi točkami prednosti dobile Celjanke, ki napadajo 13. naslov državnih prvakinj. Srečanje v Kranju se bo začelo ob 20.45.

1. SKL ZA ŽENSKE – FINALE

Druga tekma, ponedeljek, 24. april, 20.45 – Športna dvorana Planina:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE [0:1]

V Kranju se bo nadaljevala finalna serija med Triglavom in Athlete Celjem. Na prvem srečanju so bile boljše aktualne državne prvakinje, ki so zmagale z rezultatom 66:54. Tekmo so bolje pričele Triglavanke, ki so povedle za 6 točk (17:11), a Celkanke so jih v drugi četrti ni hitro ujele in prvi polčas dobile 35:32. Tretjo četrtino so bolje pričele domačinke, ki so tretjo četrtino dobile 18:12 in tako po tridesetih minutah vodile +9!  V zadnji četrtini so se gostje približale na 4 točke zaostanka, vendar pa so se Celjanke uspele znova odlepiti in tekmo pripeljati v svojo korist. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 66:54.

Kranjčanke se v svojem petem nastopu v finalu potegujejo za svoj prvi naslov državnih prvakinj, Celjanke pa so prvo mesto v državnem prvenstvu osvojile že dvanajstkrat.

Na prvem srečanju je bila glavno orožje Athlete Celja Shante Evans, ki je dosegla 20 točk, pri Triglavu pa sta 14 točk dosegli Nina Jesenšek in Rebeka Abramovič.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Bojan Lazič, trener Triglava:
“Glede na to, da se bo tekmo odigrala 48 ur po prvem srečanju, ter glede na to, da naša dekleta niso v profesionalnem pogonu, se bomo poskušali osvežiti in odigrati najbolje, kar smo v tem trenutku sposobni. Pritisk je še vedno na strani ekipe, ki je že osemnajstič zapored v finalu. Smešno je, da je pritisk na klubu, ki obstaja komaj devet let. Vnaprej se ne mislimo predati. Vabim naše zveste navijače, da podprejo dekleta v čim večjem številu.

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Na drugi finalni tekmi bomo poskušali popraviti napake iz prvega obračuna ter presenetiti ekipo Triglava na njihovem igrišču. Zavedamo se, da je pritisk sedaj na ekipi Triglava, ki mora tekmo dobiti. Pričakujem zelo težko srečanje.

Izid v zmagah je v oglatem oklepaju. Igrajo na tri zmage.

Razpored finalnih tekem:

Tretja tekma, sreda, 26. april, 18.00:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV

Morebitna četrta tekma, nedelja, 30. april, ob 18.00:
TRIGLAV : ATHLETE CELJE

Morebitna peta tekma, torek, 2. maj:
ATHLETE CELJE : TRIGLAV

Vir teksta:KZS in Matjaž Kramberger 

Foto: Gojko Kusić