Članice, Novice
Share

Pred začetkom zgoščenih tekem državnega prvenstva in Jadranske lige, bodo košarkarice Cinkarne Celje danes odigrale prvo tekmo 2. kroga pokalnega tekmovanja. Celjanke bodo gostovale pri Ježici.

V pretekli sezoni so se košarkarice Cinkarne Celje razveselile trinajstega pokalnega naslova. V organizaciji ŽKD Maribor je zaključni turnir omenjenega tekmovanja, 9. in 10. marca 2019, potekal v dvorani Tabor. Celjanke so v polfinalu z 80:70 premagale kranjski Triglav, v finalu pa so bile z visokih 95:67 boljše še od ljubljanske Akson Ilirije. Naša košarkarica Chatrice White je prejela nagrado za najboljšo igralko zaključnega turnirja.

Zdaj je pred Celjankami novo poglavje, nova priložnost za pokalno zvezdico. Cinkarna Celje bo lov za štirinajsto začela v Ljubljani, kjer se bo obračun z Ježico začel ob 18. uri. Sodnika bosta Domen Krajnc in Jure Korošec. Povratno srečanje bo v torek, 7. januarja, v dvorani Gimnazije Celje – Center.

Varovanke trenerja Damirja Grgića se bodo z ljubljansko Ježico znova pomerile že v četrtek, 21. novembra, v Celju (20.00), v 9. krogu državnega prvenstva.