Članice, Novice
Share

Reprezentančne obveznosti naših košarkaric in strokovnega štaba so zaključene. Zdaj so misli znova pri klubskih obveznostih. Prva ekipa ŽKK Cinkarna Celje bo na delu že v četrtek, 21. novembra, ko bo v 9. krogu državnega prvenstva v dvorani Gimnazije Celje – Center gostila ljubljansko Ježico. Derbi kroga se bo začel ob 20. uri.

Celjanke so v letošnji sezoni še neporažene. Tako v domačem prvenstvu kot tudi v mednarodni WABA Jadranski ligi. V ligaškem delu sezone so na sedmih tekmah nanizale prav toliko zmag. Četrtkove nasprotnice iz Ljubljane so pri identičnem izkupičku, potem ko tako kot Celjanke še ne poznajo poraza.

Že v soboto zatem Cinkarno Celje čaka nov prvenstveni obračun. Varovanke trenerja Damirja Grgića bodo v 10. krogu državnega prvenstva gostovala pri Akson Iliriji, v Ljubljani. V soboto, 30. novembra bodo Celjanke gostile Ledito iz Domžal, nakar se bodo teden dni kasneje odpravile na gostovanje k Triglavu, v Kranj.

Prihodnji teden se bo nadaljevala tudi sezona Jadranske lige. Cinkarna Celje bo v sredo, 27. novembra, ob 18. uri, pred domačimi gledalci gostila beograjski Partizan. Na sedmi letošnji tekmi se bodo Celjanke podale v lov za sedmo zmago.