Članice, Novice
Share

Slovenske košarkarice so z odliko opravile uvodno tretjino naloge na poti do tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. Čeprav močno oslabljene, saj sta manjkali dve članici začetne peterke, poškodovani Eva Lisec in Shante Evans, so zabeležile dve zmagi in so vodilna reprezentanca skupine A. V četrtek so v Celju s 70:64 premagale na papirju najmočnejšo ekipo v skupini, Grčijo, danes pa so bile na gostovanju v Sofiji boljše še od Bolgarije z 72:64.

Damir Grgić, selektor Slovenije: “V kvalifikacijskem ciklu, v katerem smo imeli ogromno smole s poškodbami, smo zabeležili dve zmagi in dekleta za prikazano lahko samo pohvalim. Mislim, da smo s tema dvema tekmama dobili neko dodatno širino in nov dokaz, da imamo kvaliteten nabor igralk za nadaljevanje kvalifikacij. Pogled na lestvico skupine je zelo lep, smo še korak bližje evropskemu prvenstvu in to me v tem trenutku zelo veseli.”

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo se nadaljujejo čez leto dni. Slovenke bodo v drugem ciklu obakrat gostovale. V četrtek, 12. novembra 2020 se bodo najprej v tretjem kolu pomerile z Islandijo ter v nedeljo, 15. novembra 2020 še z Grčijo. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najbolje drugouvrščenih reprezentanc.