Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so na letošnji tretji tekmi mednarodne WABA Jadranske lige, vpisale še tretjo zmago. V domači dvorani Gimnazije Celje – Center so visoko premagale Orlove iz Banja Luke. Bilo je 119:64. Še več točk so v omenjenem tekmovanju košarkarice Cinkarne Celje dosegle le še v sezoni 2005/2006, ko so proti ekipi Herceg Novi zabeležile 127 točk.

Tokrat so odlično začele. Z rezultatom 23:0, po prvi četrtini pa vodile že za 29 točk ter posledično tekmo predčasno odločile. Tudi v nadaljevanju so bile gostiteljice razigrane, svojo prednost pa le še povečevale. “Prav vse svoje košarkarice moram tokrat pohvaliti za maksimalno zbranost do samega konca tekme. Bili smo zbrani in pripravljeni. Zmaga je na koncu morda nepričakovano visoka, vendar pa zaslužena. Zdaj se osredotočamo že na prihodnje tekme.,” je po tekmi dejal domači trener Damir Grgić, Mojca Jelenc je pristavila: “Vesele smo nove zmage, tretje na tretji tekmi. Skozi celotno srečanje smo delovale zbrano, povezano in razigrano. Veseli nas zelo dober začetek sezone. Gremo naprej, v nove tekme.”

V dresu Cinkarne Celje je kapetanka Paulina Hersler dosegla 28 točk. Taeler Deer jih je dosegla 17, po 15 sta jih pristavili Andreona Keys in Maria Kostourkova. Celjanke v 4. krogu mednarodne WABA Jadranske lige čaka gostovanje pri ekipi RMU Banovići. Tekma bo v sredo, 23. oktobra, ob 18. uri.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/434583873851792/?t=4