Članice, Novice
Share

Pred prvo ekipo ŽKK Cinkarna Celje je nova tekma mednarodne WABA Jadranske lige. Jutri bodo v Celju gostovali Orlovi iz Banja Luke. Tekma se bo v dvorani Gimnazije Celje – Center začela ob 18. uri. Vstop na vse domače tekme je brezplačen. 

Celjanke bodo v omenjenem tekmovanju na tretji letošnji tekmi lovile še tretjo zmago. V uvodnih dveh krogih so premagale Budućnost iz Podgorice in Trešnjevko iz Zagreba. Orlovi so na prvih dveh tekmah zabeležili dva poraza. Na gostovanju pri Partizanu ter na domačem obračunu z Montano. Sodniki jutrišnjega srečanja bodo Vedran Jež, Luka Šonjić in Matija Ekart. Delegat Vinko Potočnik. “Gre za mlado ekipo, vendar pa za ekipo s talentiranimi košarkaricami, ki bo prvič igrala v Celju, v dvorani, kjer naši privrženci narekujejo vzdušje. Mi se bomo poizkusili dobro pripraviti na njih ter zabeležiti novo zmago,” je pred novo domačo tekmo dejal trener Cinkarne Celje Damir Grgić.

Veseli, da bo celjski tabor popoln, ko večjih težav s poškodbami ni. Košarkarice Cinkarne Celje si tudi na torkovi tekmi želijo številčne podpore svojih privržencev. “Znova igramo doba in znova je naš cilj jasen. Vpisati zmago in posledično nadaljevati našo pozitivno serijo. Verjamem, da se bomo dobro pripravili na Orlove ter odigrali po naših najboljših močeh. Želimo si številčne in bučne podpore naših gledalcev,” pa je pristavila Aleksandra Krošelj.

Po jutrišnji tekmi Cinkarno Celje v 4. krogu Jadranske lige, v sredo, 23. oktobra, čaka gostovanje pri Banovićih.