U17
Share

ZLATE CELJANKE


V petek in nedeljo so se v mariborski dvorani Tabor za naslov državnih prvakinj v kategoriji deklet do 17 let pomerile ekipe Cinkarne Celje, Grosupljega, Maribora in Ježice. V nedeljskem finalu je bilo Celje boljše od Ježice in tako prišlo do naslova najboljših, Grosupeljčanke so na tekmi za tretje mesto ugnale domači Maribor in si priborile bron. V petek je Celje v prvem polfinalu ugnalo Grosuplje, na drugem je Ježica premagala Maribor.


ZAKLJUČNI TURNIR DP ZA DEKLETA DO 17 LET:

Lokacija: Dvorana Tabor, Maribor

MVP turnirja: Ksenija Mitrić (Cinkarna Celje)
Najboljši strelki turnirja: Lea Debeljak in Elma Dautović (obe Grosuplje) – 43
Najboljša skakalka turnirja: Elma Dautović (Grosuplje) – 36
Najboljša peterka turnirja: Maša Ocvirk (Cinkarna Celje), Natalija Hočevar (Maribor), Lea Debeljak (Grosuplje), Ana Tija Nikolić (Ježica), Lana Šantelj (Cinkarna Celje)
Najboljši trener zaključnega turnirja: Jure Krajnc (Cinkarna Celje)

Finale:
Nedelja, 8. april:
CINKARNA CELJE : JEŽICA A 62:53 (8:24, 18:10, 26:14, 10:5)

Ocvirk 16 (11 skokov), Šantelj (8 skokov) in Mitrić (11 skokov, 6 podaj, 5 prid. žog) po 13; Nikolič 21 (7 skokov), Marguč 7 (11 skokov), Petrovič 6.

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Cinkarna Celje je, po naslovu državnih podprvakinj v prejšnji sezoni, tokrat osvojila najžlahtnejše odličje, Ježica je po osvojenem srebru v prejšnji sezoni tokrat stopila še korak višje in se je okitila srebrno kolajno.

V finalnem obračunu so se začetne nervoze hitreje hitreje otresle Ježičanke, ki so po dobrih treh minutah igre vodile s 6:0. Celjanke tudi po prvi minuti odmora na srečanju niso našle rešitve za igro Ježičank, prvi koš so celjske košarkarice dosegle šele po šestih minutah igre, skupno so jih v prvi četrtini dosegle osem. V drugih desetih minutah so Celjanke zaigrale bolje in so do konca prvega polčasa prednost Ježice zmanjšale na osem (34:26).

V drugem polčasu so Celjanke stopile na plin, dobro so zaigrale v obrambi in so dobrih pet minut pred koncem tretjega dela izenačile na 39, dve minuti kasneje pa so po zadetem prostem metu prvič na srečanju povedle (43:42), vodstva pa do konca srečanja niso več spustile iz rok. V zadnji četrtini so namreč varovanke Jureta Kranjca odbile vse napade Ljubljančank in so tako na koncu zmagale z izidom 62:53. Ježica je v drugem polčasu zmogla le 19 točk, skupno so ljubljanske košarkarice zadele le četrtino metov iz igre, a so zbrale kar 60 skokov, osem več od državnih prvakinj.

Najboljša strelka Celja v finalu je bila Maša Ocvirk, ki je 16 točkam dodala še 11 skokov. Lana Šantelj (8 skokov) in Ksenija Mitrić (11 skokov) sta jih pristavili po 13. Pri ekipi Ježice se je strelsko najbolj izkazala Ana Tija Nikolič, ki je dosegla 21 točk in bila tudi edina v ljubljanski ekipi, ki je presegla dvomestno število točk. Manca Marguč je v statistiko vpisala 7 točk in 11 skokov.

IZJAVA PO OSVOJITVI NASLOVA:

Jure Krajnc, trener U17 Cinkarna Celje: »Za nami je ponovno izjemen vikend, ki se je za nas končal pravljično. Vesel in ponosen sem, da lahko kot trener vodim takšno skupino deklet, ki resnično diha kot eno in ekipo, ki je v teh dveh tekmah prikazala izjemen karakter. Osvojitev naslova državnih prvakov v obeh kategorijah U17 ter U19 je za vse nas velika nagrada ter dodatna motivacija za delo v bodoče in vsi skupaj že z nestrpnostjo pričakujemo nove izzive, ki so pred nami. Velike zasluge za odlične rezultate gredo tudi mojemu strokovnemu štabu Žanetu, Žigi in Klavdiji za izjemno predanost ter odlično delo skozi celo sezono ter seveda klubu, ljudem, ki vsakodnevno skrbijo za to, da imamo resnično odlične pogoje za delo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil ŽKD Maribor za odlično organizacijo, vsem dekletom ter trenerjem ostalih ekip pa želim dobro delo še naprej.«

Tekma za 3. mesto:
Nedelja, 8. april:

MARIBOR : GROSUPLJE 56:68 (12:20, 18:12, 8:15, 18:21)
Ribič 15 (9 skokov, 6 prid. žog), Anders 13 (9 skokov), Hočevar 10 (5 prid. žog); Debeljak 24 (9 skokov, 5 asistenc), Dautović 21 (18 skokov), Vide in Fistrovič (9 skokov) po 7.

STATISTIKA

Tekmo za tretje mesto so dobile košarkarice Grosupljega, ki so se po naslovu državnih prvakinj v pretekli sezoni tokrat veselile brona. Varovanke Predraga Radovića so tekmo boljše odprle in po prvi četrtini vodile za osem. Kljub temu, da domače košarkarice na celotnem srečanju niso niti enkrat vodile, pa je bil obračun izenačen in Grosuplje si je šele osem minut pred koncem priigralo prednost 13 točk. Slednja pa ni zadostovala za miren zaključek. Mariborčanke so z delnim izidom 8:0 prišle na pet točk zaostanka, Grosupeljčanke pa so se nato zbrale in tekmo zaključile v svojo korist. Dolenjke so skok dobile za 20. Predvsem zaradi številnih izgubljenih žog Grosupljega so Mariborčanke imele 37 metov več, vseeno pa to ni bilo dovolj, da tekmo obrnejo v svojo korist.

Najboljša strelka tekme je bila Lea Debeljak, ki je ob 24 točkam zbrala še 9 skokov in 5 asistenc. Valentina Ribič je v dresu Maribora v statistiko vpisala 15 točk, 9 skokov in 6 pridobljenih žog.


FOTOGALERIJA (Gojko Kusić, Maribor, 8.4.2018)