Članice
Share

FINALNI TURNIR POKALA ČLANIC


 V soboto, 10., in nedeljo, 11. marca, bo v Kranju potekal finalni turnir Pokala članic. V prvem polfinalu se bosta v soboto pomerili Ilirija in Celje, v drugem si bosta nasproti stala ekipi Konjic in Triglava. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.00. Vsi obračuni bodo v neposrednem prenosu na Šport TV.

 


Dvorana: ŠD Planina, Kranj

Polfinale 1:
Sobota, 10. marec, ob 13.00:
AKSON ILIRIJA : CINKARNA CELJE (prenos na Šport TV)

V prvem polfinalu Pokala članic bomo spremljali obračun med Akson Ilirijo in Cinkarno Celje. Ljubljančanke in Celjanke so se v tej sezoni pomerile na dveh medsebojnih tekmah, na obeh pa so bile boljše aktualne državne prvakinje iz Celja. Naslov branijo Celjanke, ki so pokalno lovoriko Slovenije dvignile 12-krat. Celjanke so vodilna ekipa 1. SKL, v tej sezoni so še brez poraza, Ilirija je tretja (10 zmag, 7 porazov). Ilirija je bila v četrtfinalu boljša od Ježice, varovanke Damirja Grgića pa so izločile Grosuplje.

Ela Mičunović je s povprečjem 12,8 točk na tekmo najboljša strelka Ilirije v tej sezoni. V dresu Celja je najučinkovitejša Andrea Marić (16,8 točk na obračun).

          ŽKK Cinkarna Celje – 12. Pokalne prvakinje Slovenije, Celje, 26.2.2017


Izjavi pred finalnim turnirjem:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
Z uvrstitvijo na finalni turnir pokalnega tekmovanja smo enega izmed ciljev sezone dosegli. Zavedamo se, da je ekipa Cinkarne Celje favorit polfinalne tekme, kljub temu pa se nadejamo dobre predstave. Verjamem, da bo dodatna motivacija tudi prenos tekme na televiziji. Vsem ekipam na finalnem turnirju želim veliko uspeha.

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
Biti favorit na pokalnem tekmovanju pravzaprav ne pomeni ničesar. Vsako sezono smo priča mnogim presenečenjem, ki se dogajajo po vsej Evropi. Seveda v vsakem pogledu pričakujem odgovornost in reakcijo svojih igralk na obeh tekmah. Košarkarski klub Triglav je s svojo prvo organizacijo zaključnega turnirja pokazal, kakšne ambicije ima na finalnem turnirju. Vsem ekipam bi rad zaželel lepe igre in brez poškodb.


Polfinale 2:
Sobota, 10. marec, ob 15.45:
KONJICE : TRIGLAV (prenos na Šport TV)

V drugem polfinalu Pokala članic pa se bosta pomerili ekipi Konjic in domačega Triglava. Konjičanke in Kranjčanke so se v tej sezoni srečale dvakrat. Prvo srečanje so dobile Štajerke, na drugem pa so bile uspešnejše Gorenjke. Konjičanke so trenutno na četrtem mestu 1. SKL, Triglav je drugi. Varovanke Stojana Finka so v 1. krogu Pokala članic izločile Maribor, Triglav je bil boljši od Domžal.

Ajša Zdovc je s povprečjem 10,6 točk na srečanje najboljša strelka Konjic v tej sezoni. Pri Triglavu si naziv najučinkovitejše košarkarice lasti Rebeka Abramovič, ki v povprečju na tekmo doseže 18,1 točk.

Prenos obeh polfinalnih obračunov bo na Šport TV.

Izjavi pred finalnim turnirjem:

Stojan Fink, trener Konjic:
V ženskem pokalnem tekmovanju je tako, da kdor se izogne Celju in Triglavu, ima lepe možnosti za uvrstitev v polfinale in to smo mi v tej sezoni izkoristili. V polfinalu nas čaka gostitelj turnirja, ki je velik favorit. Vsem ekipam čestitam za uvrstitev na finalni turnir. Želim si, da moje igralke odigrajo sproščeno in po najboljših močeh. Čestitke tudi naši ekipi U13, ki se je uvrstila na finalni turnir Mini pokala deklet.

Ernest Novak, trener Triglava:
“Mislim, da smo na pokalno tekmovanje dobro pripravljeni. Ekipa Konjic je zelo neugodna in borbena, tako da bomo morali odigrati zelo zavzeto. Glede na to, da igramo doma pričakujem in si želim, da bi imeli tudi bučno podporo s tribun.”

Finale:
Nedelja, 11. marec, ob 17.00:
zmagovalec Konjice/Triglav : zmagovalec Akson Ilirija/Cinkarna Celje