Članice
Share

PRED TURNIRJEM – LOV NA 13. LOVORIKO


V soboto, 10., in nedeljo, 11. marca, bo v Kranju potekal finalni turnir Pokala članic. V prvem polfinalu se bosta v soboto pomerili Ilirija in Cinkarna Celje, v drugem si bosta nasproti stala ekipi Konjic in Triglava. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.00. Vsi obračuni bodo v neposrednem prenosu na Šport TV.

Celjanke so vodilna ekipa 1. SKL, v tej sezoni so še brez poraza, Ilirija je tretja (10 zmag, 7 porazov). Ilirija je bila v četrtfinalu boljša od Ježice, varovanke Damirja Grgića pa so izločile Grosuplje.

ŽKK Cinkarna Celje

KAJ PRED TURNIRJEM MENITA PREDSEDNIK KLUBA BORUT KOP IN ŠPORTNI DIREKTOR UROŠ KRANJC?

 

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje:«Na finalni turnir pokala Slovenije v Kranj potujemo optimistično razpoloženi. Cilji našega kluba so na domači sceni vedno povezani z osvojitvijo obeh domačih lovorik. Spoštujemo naše tekmece, vendar verjamemo v kvalitete našega igralskega in strokovnega kadra in trdno verjamem, da se bomo v nedeljo zvečer v knežje mesto vrnili s trinajsto pokalno lovoriko v zgodovini kluba. Prepričan sem, da bodo gostitelji turnir pripravili na visoki ravni, verjamem, da bo v dvorani veliko gledalcev in da bo to pravi praznik slovenske ženske košarke.«

Uroš Kranjc, športni direktor ŽKK Cinkarna Celje:« Podatek, da je naš klub od leta 1995 kar dvajsetkrat igral v finalih pokala Slovenije ter, da smo v tem obdobju osvojili 12 pokalnih lovorik, govori o naši kontinuiteti, ki jo je držati v športu vedno najtežje. Čeprav pravijo, da je 13 nesrečna številka, si želimo, da se število osvojenih klubskih pokalnih lovorik v nedeljo povzpne na številko 13. Imamo kakovostno igralsko zasedbo z odličnim strokovnim štabom, ki bo dekleta na prvi vrhunec sezone zagotovo optimalno pripravil. Kljub temu, da so dekleta po letih še zelo mlada, pa so že večkrat doslej v svojih karierah pokazala svoj zmagovalni karakter in najbolje odigrala takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.”