Članice, Novice
Share

Celjanke so se enajstič v zgodovini kluba uvrstile na zaključni turnir jadranske lige. S fantastično predstavo so pred izjemnimi domačimi gledalci, kateri so pričarali peklensko vzdušje, z visokih 93:51 premagale beograjsko Crveno zvezdo. Cinkarna Celje je tretjič zapored na turnirju najboljše četverice. Jadransko ligo je osvojila dvakrat. V letu 2002 in 2017. Prvič v zgodovini našega kluba pa se je zgodilo to, da bomo na zaključnih turnirjih spremljali vse tri ekipe, ki tekmujejo v mednarodni jadranski WABA ligi (selekciji U15 in U17 ter prva ekipa ŽKK Cinkarna Celje).

Tokrat je bila Crvena zvezda, ki je decembra pred domačimi gledalci dobila letošnji prvi medsebojni obračun (81:73) še dokaj blizu, ko je zaostajala za deset točk, potem pa so Celjanke uprizorile odlično predstavo ter prednost pospešeno povečevale. Na krilih izjemne podpore iz tribun so prišle do zasluženo visoke zmage in do devete zmage v jadranski ligi. Celjanke so bile dominante. Dobile so tudi skok, predvsem pa imele izjemen večer pri metu za 3 točke (13/25). 

Cinkarna Celje – Crvena zvezda 93:51 (24:14, 22:24, 22;10, 25:3); Friškovec 19, White 18, Radović, Bessard 11; Djordjević, Katanić 12.

Celjanke prihodnji teden v četrtek čaka še zadnja tekma rednega dela jadranske lige. Gostovanje pri Budućnosti, v Črni Gori, kamor bo zasedba trenerja Damirja Grgića odpotovala z letalom, potem ko se bo izognila dolgemu potovanju, saj jo že dva dni kasneje v Mariboru čaka polfinalni obračun pokalnega tekmovanja s Triglavom iz Kranja.

Po sijajni predstavi in zmagi proti Crveni zvezdi, ko so se Celjanke uvrstile na zaključni turnir jadranske lige, smo se pogovarjali s trenerjem Damirjem Grgičem. Pohvalil je tudi izjemno občinstvo.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/2385724368125665/?t=2