Članice, Novice
Share

Pred košarkaricami Cinkarne Celje je najpomembnejša tekma v dosedanjem delu tekmovalne sezone. Varovanke trenerja Damirja Grgića danes čaka obračun 16. kroga mednarodne jadranske WABA lige. V Celju bo gostovala beograjska Crvena zvezda. Če bodo Celjanke premagale nasprotnice, potem se bodo uvrstile na zaključni turnir omenjenega tekmovanja, ki bo v soboto, 23. in v nedeljo, 24. marca. Na sklepnem turnirju najboljše četverice sta že selekciji U15 in U17 ŽKK Cinkarna Celje

Crvena zvezda je na dosedanjih dvanajstih tekmah vpisala deset zmag in dva poraza. Beograjčanke so tako kot bolgarska ekipa Beroe že uvrščene na zaključni turnir najboljše četverice. Cinkarna Celje je na dvanajstih tekmah zabeležila osem zmag in štiri poraze. S Crveno zvezdo se je prvič v sezoni pomerila 26. decembra, v Beogradu. Gostiteljice so bile po podaljšku uspešnejše z 81:73.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Želja pred zadnjo domačo tekmo rednega dela sezone jadranske lige je jasna. Želimo si prikazati dobro predstavo ter premagati nasprotnika in se uvrstiti na zaključni turnir. Pomembna bo tudi podpora iz tribun, zato vabim vse, da pridejo na derbi kroga ter nas podprejo na poti do izpolnitve želenega cilja.«

Celjanke si tokrat želijo številčne in bučne podpore iz tribun Gimnazije Celje – Center. Današnja tekma se bo začela ob 18. uri. Sodniki srečanja 16. kroga bodo Živko Mirilović, Goran Rogić in Vedran Jez. Delegat Vinko Potočnik.

Celjske košarkarice prihodnji teden v zadnjem krogu čaka še gostovanje pri Budućnosti, v Podgorici. Tekma bo odigrana v četrtek, 7. marca, ob 19. uri. Ker v Podgorici niso pristali na to, da bi bila tekma odigrana dan prej, bo zasedba Cinkarne Celje v sredo v Podgorico poletela z letalom. Vrnila se bo v petek, dan kasneje, torej v soboto, 9. marca pa v Mariboru že sledi polfinalni obračun pokalnega tekmovanja s Triglavom iz Kranja.

Pred obračunom s Crveno zvezdo sta v video pogovoru spregovorili Lea Debeljak in Maruša Seničar. Prisluhnete jima lahko na spodnjih dveh povezavah.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/2091653297622938/?t=2

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/300407583977584/?t=4