Članice
Share
Košarkarice Athlete Celja so brez večjih težav za 29 točk (85:56) premagale kranjski Triglav in povedle v zmagah 1:0. Druga tekma bo na sporedu ta petek, ob 20. uri, v Kranju. Ekipi v finalnem nizu igrata na tri dobljena srečanja.

Igralke Triglava so svoj peti zaporedni nastop v finalnem nizu začele odločno, povedle z 8:4, a so aktualne državne prvakinje njihov začetni nalet hitro zatrle. Z odličnim skokom v napadu, do sredine prve četrtine so jih zbrale že šest, so povedle z 19:10 in niti igre trdno držale v svojih rokah. Polčas je pripadel domačinkam 50:39. Tudi tretji del igre so Celjanke pričele silovito in v 24. minuti vodile 54:41. Nasprotnice so Celjanke dokončno strle v zaključku tretjega dela, ko je bila 18-letna slovenska reprezentantka Annamaria Prezelj (13 točk, 4 podaje) s črte prostih metov dvakrat natančna za 67:49. V zadnji četrtini so Celjanke igrale odlično in pet minut pred koncem povedle visokih 24 (77:53). Do konca tekme so igralke Triglava dosegle le še 3 točke in Celjanke so se lahko veselile zanesljive zmage. Na koncu 85:56 za Athlete Celje.

Najboljša strelka tekme je bila na koncu Ivana Dojkić, ki je dosegla 18 točk. Mlada hrvaška organizatorka igre je temu dodala še pet podaj. Z odlično igro se je izkazala tudi slovenska reprezentantka Tina Trebec, ki je dosegla 17 točk (trojke 3:3) in sedem skokov, od tega pet v napadu. Za Triglav sta Sara Meden in Sandra Jevtović prispevali po 13 točk.


FINALE, 1. TEKMA:

ŽKK ATHLETE CELJE : ŽKK TRIGLAV 85:56 (23:17, 27:22, 17:10, 18:7) [v zmagah 1:0*]

Dojkić 18 (5 podaj), Trebec 17 (7 skokov); Meden in Jevtović po 13.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke našim igralkam za zmago. Psihološko smo dobro pripravljeni, tudi na pet tekem v finalnem nizu. 
Zavedamo se, da je vsaka tekma zgodba zase. Ekipa Triglava je tokrat morda odigrala nekoliko slabše, a to se ji je pripetilo tudi na prvi polfinalni tekmi z Grosupljem, ko je visoko izgubila, na naslednji tekmi v gosteh pa nato deklasirala svoje tekmice. Prva tekma finala nas zagotovo ne bo zavedla, bo pa Triglav na drugi tekmi zagotovo pod večjim pritiskom.

Gašper Sluga, trener Triglava:
“V obrambi smo bili premalo odločni in nosilkam celjske igre dopustili, da se že v prvem polčasu razigrajo. Priključek k tekmicam je nato težko vseskozi loviti. V drugih 20 minutah se je zaustavila še naša igra v napadu in končna razlika je takšna, kakršna pač je. Naše misli moramo preusmeriti že na drugo tekmo v Kranju, kjer bomo skušali izid v nizu izenačiti.”

Vir: Aljaž Močnik/KZS in Matjaž Kramberger/ŽKK Athlete Celje

FOTOGALERIJA 1. finalne tekme:

Foto: Gojko Kusić