Članice
Share

Košarkarice Athlete Celja in kranjskega Triglava se bodo jutri, v petek, 6.5. ob 20.00 pomerile na 2. finalni tekmi za naslov državnega prvaka.

Na prvi tekmi so Celjanke slavile visokih 85:56, a zagotovo jih čaka v Kranju trda tekma.

Trener Triglava, Gašper Sluga na prvi tekmi ni bil zadovoljen z obrambo, saj kot je povedal, so bile njegove igralke v obrambi premalo odločne in dopustile nosilkam celjske igre, da se že v prvem polčasu razigrajo. V drugih 20-ih minutah se je zaustavila še njihova igra v napadu in končna razlika je bila 29 točk. Na domači tekmi želijo rezultat izenačiti.

Damir Grgič je bil po prvi tekmi zelo zadovoljen, vendar je pred drugo tekmo zelo previden: “Zmaga na domačem parketu nas ne bo zavedla. Triglav je odigral malce slabše, a to je storil tudi proti Grosupeljčankam in visoko izgubil prvo polfinalno tekmo, nato pa dvakrat gladko zmagal. Psihološko smo dobro pripravljeni, tudi na pet tekem v finalnem nizu. Zavedamo se, da je vsaka tekma zgodba zase. Upamo na najboljše v Kranju.”

Tina Jakovina, kapetanka: “Priprave na finalne tekme so bile dobre, vse skupaj smo prenesle na igrišče in pred domačimi gledalci dobile prvo tekmo. Jutri bodo igralke Triglava pred svojimi glasnimi navijači krenile na vse ali nič, lahko so zelo nevarne, zagotovo se ne bodo predale. Takoj jih bomo morale razorožiti.”

Tina Trebec: Evforije po prvi zmagi ni. Ostati moramo zbrani in maksimalno motivirani. Finalna serija se seli v Kranj, vendar ne smemo dopustiti, da tuje igrišče in kranjski navijači preveč vplivajo na našo igro. Poskušale bomo kar se da natančno slediti navodilom trenerjev, pripravljene pa smo na verjetno najtežjo tekmo sezone.”

Tekmo bodo v Športni dvorani Planina v Kranju sodili: Igor Poljanšek (Hraše), Uroš Kolar (Ljubljana) in Blaž Smrekar (Nova Gorica).

Tehnični komisar bo na tekmi Aleš Rom iz Vrhnike.