Članice
Share

Košarkarice Athlete Celja so po zmagi nad Grosupljem (78:71) milimetre oddaljene od osvojitve prvega mesta pred končnico in s tem prednosti domačega parketa v polfinalu in morebitnem finalu. Ta uspeh jim lahko izpred nosa speljejo le dekleta kranjskega Triglava, ki so bile v sredo s 83:39 boljše od Domžal.

A Gorenjke, ki od velikih tekmic zadnjih sezon premorejo zmago manj (16-2), čaka vse prej kot lahka naloga. Celjanke so namreč tekmo predzadnjega, 9. kola drugega dela tekmovanja proti Odeji, ki je izstopila iz tekmovanja, že zmagale z 20:0, medtem ko se bodo na drugi strani Kranjčanke v istem kolu morale boriti z Grosupeljčankami. Triglav bi moral za podaljšanje upanja za preboj na prvo mesto najprej premagati Dolenjke, nato pa biti v zadnjem kolu od Celjank boljši vsaj za 39 točk.

Obračun v Celju je bil sicer sila zanimiv. V prvem polčasu sta bili ekipi Athleta in Grosupljega vseskozi tesno skupaj, saj si nobena izmed njiju ni uspela priigrati več kot pet točk naskoka. Začetek tretje četrtine je minil po željah gostij, ki so na krilih Bojane Đurić sredi 23. minute povedle s 46:37, a so Celjanke hitro znova ujele tekmice in preko kapetanke Tine Jakovina (18 točk, 7/9 za dve) izid poravnale na 46. točki. Od 29. minute dalje so nato Celjanke ob izenačeni igri uspešno zadrževale manjšo prednost, zmago pa si pravzaprav zagotovile šele v izdihljajih srečanja, ko so z dobro obrambo, na drugi strani pa z mirnima rokama Ive Slonjšak in Ivane Dojkić s črte prostih metov, postavile končni rezultat.

Sreda, 6. aprila, Gimnazija Celje Center ob 20.00:

ATHLETE CELJE : GROSUPLJE 78:71 (18:20, 18:18, 27:20, 15:13)
Jakovina 18, Dojkić 15 (9 prid. žog); Gjerkeš 18, Abramovič 15.

STATISTIKA

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Čestitke našim igralkam za zelo pomembno zmago, obenem pa tudi Grosupeljčankam za prikazano igro. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Mislim, da lahko pričakujemo še zelo zanimivo končnico državnega prvenstva.

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Tekmo smo dobro začeli, se držali dogovorov in se dobro znašli proti čvrsti igri nasprotnic v obrambi. Tudi na začetku drugega polčasa nam je kazalo zelo dobro. Škoda je le, da smo bili v nekaj primerih neodločno posredovali pri skoku nasprotnic v napadu. Na tem segmentu igre bomo morali še nekoliko delati. Sicer smo bili Celjankam blizu, srečanje bi se lahko obrnilo tudi drugače, če bi se v določenih trenutkih tudi mi v napadu dobro zoperstavili trdi obrambi domače zasedbe.”

Igralke Athlete Celja bodo svojo zadnjo tekmo rednega dela, odigrale v sredo, 13.4. ob 20.00, ko bodo gostile Triglav.

Vir:KZS