Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje tudi po derbiju 5. kroga mednarodne WABA Jadranske lige ostajajo neporažene. Tokrat so v sijajnem vzdušju z 71:65 premagale Kraljevo. Varovanke trenerja Damirja Grgića tako v Jadranski ligi kot tudi v državnem prvenstvu ne poznajo poraza.

Celjanke so tokrat podprli navijači Šentjurski vitezi in pa tudi košarkarji Zlatoroga iz Laškega. Tako enim kot drugim in preostalim privržencem se zahvaljujemo za odlično podporo iz tribun.

Cinkarna Celje – Kraljevo 71:65 (26:12, 21:18, 8:19, 16:16); Deer 24, Keys 13, Bogičević 10, Seničar 7, Debeljak in Jelenc 5, Kostourkova 4, Hersler 3; Račić 22, Gobeljić 19.

Cinkarna Celje je prvo četrtino proti Kraljevu dobila za 14 točk, ob polčasu pa vodila za 17 (47:30). V nadaljevanju so gostujoče igralke zmanjšale zaostanek, se približale na vsega štiri točke zaostanka, več pa Celjanke niso dopustile. Na koncu so slavile zasluženo zmago. Najučinkovitejša je bila Taeler Deer, ki je vknjižila 24 točk. Tokrat trener Damir Grgić ni mogel računati na Aleksandro Krošelj in Lariso Ocvirk. Po vseh težavah s poškodbami v zadnjih dneh in tednih, naj bi bila ekipa v prihodnjem tednu spet popolna.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Dekleta lahko pohvalim za prvi polčas, ko sicer nismo odigrali ravno najbolje, a kljub temu vodili z visoko prednostjo. V drugem polčasu smo slabo začeli in končali tretjo četrtino. Kraljevo se je približalo in tekmo naredilo še bolj zanimivo. Vendarle pa smo do konca nadzirali rezultat in prišli do zaslužene zmage.”

Cinkarno Celje med vikendom čaka prvenstveni obračun z Domžalami, prihodnji teden pa v okviru Jadranske lige gostovanje pri Crveni zvezdi, v Beogradu.