Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v 6. krogu državnega prvenstva vknjižile novo zmago. V dvorani Gimnazije Celje – Center so gostile Grosuplje in slavile s končnih 84:58. Gostje so pustile zelo dober vtis, gostiteljice pa so tokrat zaigrale v okrnjeni sestavi.

Trener Damir Grgić ni imel na voljo poškodovanih Aleksandre Krošelj, Taeler Deer in Andreone Keys. Po sobotnem gostovanju v Slovenskih Konjicah pa je nekatere igralke nekoliko odpočil, saj se bo že v prihodnjih dneh nadaljeval zgoščen ritem tekem. Ksenija Mitrić je tokrat dosegla 18 točk, Maria Ivanova Kostourkova pa je v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, 13 točk in 11 skokov. 

Cinkarna Celje – Grosuplje 84:58 (17:20, 30:11, 23:7, 14:20); Mitrić 18 točk (5 podaj), Debeljak 17; Zoran in Ahac 14. Statistični podatki (Klik na povezavo)

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitam mojim igralkam za zmago in pohvale Grosuplju za zelo všečno košarkarsko predstavo.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja: “Mislim, da smo zelo dobro odprli tekmo, z nekaj menjavami smo nato upočasnili naš ritem igre, kar so Celjanke kaznovale in si pred drugim polčasom priigrale visoko prednost. Drugi del je bil zgolj formalnost, na koncu pa smo le uspeli zmanjšati končno razliko. Čestitke Celjankam in pa seveda mojim puncam za pristop.”

Zdaj so vse misli pri sredinem (18.00) spektaklu 5. kroga mednarodne WABA Jadranske lige. Celjanke bodo pred domačimi gledalci gostile Kraljevo. Vstop je prost. Vabljeni!