U17
Share

Kadetinje ŽKK Athlete so na turnirju v Sopronu po dnevu premora vpisale tretjo zmago. Čeprav so v uvodnem delu tekmovanja doživele le en poraz, ob tem pa dvakrat zmagale, se potegujejo za končno razvrstitev od 5. do 8. mesta. Kaže jim odlično, saj so danes v prvi tekmi za končno razvrstitev s 65:58 premagale Trinto.  20 točk je vpisala Larisa Ocvirk. Jutri veliki obračun Athlete – Novi Zagreb.

Ruske državne prvakinje so morale tako kot Sopron in Reyer priznati premoč zasedbe trenerja Damirja Grgiča, ki so ga včeraj igralke presenetile s torto, potem ko je praznoval štiriintrideseti rojstni dan. Na klopi sta znova morali obsedeti poškodovani Alma Potočnik in Milina Mišeljić. Celjske košarkarice so tokrat ob polčasu vodile za dve točki (35:33), pred zadnjo četrtino pa zaostajale za točko (48:49). Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zadnji četrtini, katero pa je Athlete dobil s 17:9 in na koncu zasluženo zmagal. Izstopale so Ocvirkova, Prezljeva, Stojiljkovićeva in Murnova. Novi Zagreb je zatem uspel premagati italijanski Reyer, kar pomeni, da se bosta jutri za končno peto mesto pomerila Athlete in zasedba iz Zagreba. Nasproti si bosta stala trenerja Damir Grgič in Željko Ciglar. Obračun se bo začel ob 11. uri.

Strelke za Athlete: Larisa Ocvirk 20 točk, Annamaria Prezelj 16, Marija Stojiljković 11, Neža Murn 10, Zala Pučko 6, Teja Dimec 2.

Celotna statistika tekme 

Na Facebook profilu ŽKK Athlete vam je na voljo celotna fotogalerija iz obračuna Athlete – Trinta.