U17
Share

Celjske košarkarice so v Sopronu na mađarskem odigrale zadnjo tekmo evropskega klubskega pokala prvakov. Kadetinje so izgubile tekmo za 5. mesto in končale na še vedno zelo dobrem šestem, ko so vpisale tri zmage in dva poraza. V zadnji tekmi je Novi Zagreb zmagal z 72:56. Črto pod turnirjem, ki je bil odlično organiziran je potegnil trener Damir Grgič.

Kadetinje v zadnji tekmi niso uspele razviti svoje igre, potem ko so vseskozi lovile nasprotnice. V drugem delu druge četrtine so se po zaostanku desetih točk uspele približati na štiri, vendar pa več jim ni uspelo. Tudi v drugem polčasu je bil Novi Zagreb dominantnejši in posledično na koncu zasluženo slavil. Annamaria Prezelj in Larisa Ocvirk sta v dresu Athletea vpisali 15 točk.

Strelke za Athlete: (statistika obračuna Novi Zagreb – Athlete)

Annamaria Prezelj in Larisa Ocvirk 15 točk, Marija Stojiljković 8, Neža Murn in Teja Dimec 6, Rebeka Kračan 4, Zala Pučko 2.

Trener Damir Grgič je po končanem evropskem klubskem pokalu prvakov, ki je bil izvrstna šola za naprej, povedal: “Čestitam igralkam za lep uspeh. Ne toliko rezultatski, kakor iz vidika, da so pokazale, da lahko igrajo z najboljšimi klubi v Evropi. Veseli me, da smo pokazali, da smo konkurenčni z vsemi igralkami v tem letniku in to me dodatno veseli ter motivira, da delamo še bolje, še bolj organizirano. Poznavalci košarke dobro vedo, da desetletje nazaj proti najboljšim ekipami iz Rusije, Češke, tudi Mađarkske in Hrvaške, nismo uspeli igrati enakovredno, zdaj lahko. Iz tega vidika sem resnično zadovoljen. Je pa za nami zelo naporen turnir na katerem smo uporabili mnogo energije in moči. Imeli smo tudi dve manjši poškodbi, vendar mislim, da zanemarljivi glede na izkušnje, ki smo jih dobili. Še enkrat čestitam igralkam na uspešni predstavitvi slovenske košarke. Predvsem pa zahvala ŽKK Domžale in Actavias Akademiji iz Leskovca. Omenjena sta nam posodila dve igralki – Anamarijo Prezelj in Marijo Stojiljković. Obea sta nam dobro pomagali.” Turnir v Sopronu (odlično organiziran) je bil velika in zelo dobra izkušnja za igralke. Sam turnir je dobro izkoristil tudi strokovni štab Athletea. “Po pogovorih s klubi iz preostale Evrope smo izvedeli ogromno novega, najpomembneje pa je, da smo navezali stike. Dogovorili smo se že za turnirje, ki bodo prihodnje leto v njihovih državah. Posledično je bil turnir še toliko uspešnejši,” je pristavil Damir Grgič.

Kadetinje že v nedeljo čaka 2. krog Jadranske lige. Zasedba trenerja Damirja Grgiča bo odpotovala v Tuzlo. Nasprotnika bosta Jedinstvo in Sloboda.