Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so se v včerajšnjih dopoldanskih urah vrnile iz Bolgarije, kjer so odigrale zaostalo tekmo 6. kroga mednarodne jadranske WABA lige. Sinoči so v dvorani Gimnazije Celje – Center opravile trening, v današnjih zgodnjih jutranjih urah pa so se odpravile že na novo potovanje. V Nymburk, na Češko, kjer jih jutri čaka tekma 5. kroga evropskega pokala. Na Češko je zasedba Cinkarne Celje pripotovala ob 14. uri. Po kosilu je sledil počitek, zatem večerni trening.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Zagotovo nas čaka zelo težka tekma. To smo lahko videli že na prvem letošnjem medsebojnem obračunu v Celju, kjer smo predvsem v prvi četrtini igrali zelo dobro, vodili že za skoraj 20 točk, potem pa je Nymburk sprva zmanjšal zaostanek, v drugem delu pa igral svojo igro in na koncu zasluženo zmagal. Upam, da bomo glede na prvo tekmo naredili napredek. Zdravstveno stanje je v redu. Nedvomno smo že malce utrujeni od dveh napornih potovanj v zadnjih dveh dneh, vendar pa ne smemo iskati izgovorov. Zavedamo se kaj si želimo, potem ko so glave na mestu in upam, da bo tako tudi na jutrišnji tekmi.«

Na Češko je odpotovala tudi Ana Radović, ki na tekmi v Bolgariji še ni imela pravice nastopa. Jutrišnja tekma bo zanjo tretja (po Szekszardu in Iliriji) v dresu Cinkarne Celje. Celjanke so po novem potovanju dobro razpoložene in maksimalno osredotočene na novega nasprotnika, s katerim pa so se pomerile že v Celju.

Obračun Nymburka in Cinkarne Celje se bo začel ob 19. uri. Spodaj si lahko ogledate še video pogovor z Zalo Friškovec, ki je spregovorila po večernem treningu.

Foto: Mitja Knez

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/1955649591220189/?t=9