Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so v 7. krogu mednarodne jadranske WABA lige gostovale v Bolgariji, v Stari Zagori. V velikem derbiju je bil nasprotnik domači Beroe. Po infarktni končnici so bile gostiteljice uspešnejše z 79:74.

Varovanke trenerja Damirja Grgića so tekmo odlično odprle. Po uvodni trojki Chatrice White je dve trojki zadela Zala Friškovec. Cinkarna Celje je povedla z 9:2, prvo četrtino pa dobila z 29:23. V 3. minuti druge četrtine je Beroe po dveh trojkah povedel s 36:31. Ob polčasu je prednost domačih znašala štiri točke (42:38). V tretji četrtini so Celjanke odlično odigrale v obrambi, se razigrale v napadu ter povedle s 53:46. Pred zadnjo četrtino je bila Cinkarna Celje v prednosti s 60:57. Dobrih devet minut pred koncem sta bili ekipi izenačeni na 60:60, dobre štiri pa je Beroe vodil z 72:65. Sledili sta trojki Rangie Bessard in Zale Friškovec za -1! Po minuti odmora gostiteljic je kot naročena priletela še ena trojka Zale Friškovec za vodstvo Celjank za dve točki. A Beroe je znova nagnil tehtnico na svojo stran, ko je povedel z 79:74 in dokončno odločil tekmo.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Čestitke domačinkam na zasluženi zmagi. Imeli smo svoje priložnosti, da tekmo nagnemo v svojo korist, vendar pa to na žalost ni uspelo. Svojo priložnost bomo iskali na prihodnji medsebojni tekmi v Celju.«

Nekdanja igralka celjskega kluba Ana Poček (prej Turčinović) je za gostiteljice dosegla 19 točk. V dresu Cinkarne Celje jih je tokrat Rangie Bessard vpisala 23, Zala Friškovec pa 22. Celjanke bodo zahteven ritem tekem nadaljevale že v sredo, ko jih čaka tekma 5. kroga evropskega pokala in gostovanje na Češkem, kjer bo nasprotnik Nymburk. Zasedba Cinkarne Celje se bo na pot podala v torkovih dopoldanskih urah.

Foto: Mitja Knez

Spodaj vam je na voljo video pogovor s trenerjem Damirjem Grgićem, ki je spregovoril po tekmi v Stari Zagori.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/323762951555686/?t=3