Članice
Share

Celjske košarkarice že počasi pogledujejo proti začetku priprav na novo tekmovalno sezono, saj se le-te že nezadržno približujejo. Zasedba trenerja Damirja Grgiča se bo zbrala v ponedeljek, 4. avgusta. Dobra dva tedna kasneje pa igralke Athleta čaka pot proti Kitajski.

Slovenska in Kitajska košarkarska zveza že dlje časa zelo dobro sodelujeta. V zadnjih dveh mesecih so na Kitajsko odšle že številne mlajše selekcije tako moške kot ženske izbrane vrste Slovenije, zdaj pa je Košarkarska zveza Slovenije povabilo za turnejo po Kitajski poslala tudi ŽKK Athlete. Na Kitajskem gostitelji pripravijo sila močne turnirje kar je za naše košarkarice in košarkarje več kot odlično. V celjskem klubu smo se seveda povabila razveselili ter ga na hitro tudi sprejeli, z željo, da po najboljših močeh zastopamo barve naše države.  Zasedba trenerja Damirja Grgiča bo odpotovala 20. avgusta, na Kitajskem pa bo v dobrih desetih dneh odigrala šest pripravljalnih tekem. Tam bodo ob gostiteljici med drugim tudi reprezentance Nove Zelandije in Portorika, za kateri bo to zadnji preizkus pred svetovnim prvenstvom v Turčiji. Spodaj vam je na voljo video pogovor s podpredsednikom ŽKK Athlete Borutom Kopom.

»Priprave na novo sezono začnemo 4. avgusta, kar pomeni, da bomo do odhoda na Kitajsko opravili 22 treningov. To bo dobra podlaga za izjemno zanimiv in močan turnir na katerega nikakor ne smeš priti nepripravljen. Obenem bo odlična priprava na novo sezono, katera se letos začne 4. oktobra. Na Kitajsko ne bo odpotovala le Eva Lisec. Čaka jo matura. Za vse ostale igralke bo to velika izkušnja in upamo, da jo bodo dobro izkoristile,« je dejal športni direktor Athleta Uroš Kranjc, ki je skupaj s strokovnim štabom na seznam igralk uvrstil tudi Majo Erkič, nekdanjo članico celjskega kluba, ki bo zagotovo velika pomoč mladim igralkam na tako zahtevnem turnirju.