Članice
Share

Za članico prve ekipe ŽKK Athlete so izvrstni dnevi. Po naporni sezoni 2013/2014, Gajićeva ni dočakala priložnosti v izbrani vrsti reprezentance Slovenije, zato je oblekla dres Bosne in Hercegovine, selekcije U20. Nase je opozorila že na prvi reprezentančni akciji, ko je bila s herojskimi predstavami glavna akterka prvenstva v Bolgariji. Reprezentanca BiH je bila v Sofiji na pragu preboja v A divizijo, vendar je zasedbi, ki jo vodi selektor Zoran Mikeš, do želenega zmanjkala ena zmaga. Prvo ime prvenstva je bila torej prav Marica Gajić, ki je blestela na vsaki tekmi, bila z naskokom najboljša posameznica v ekipi, navsezadnje pa še izbrana za najboljšo igralko evropskega  prvenstva. O njej smo lahko skozi prvenstvo slišali in brali same pohvale. O šele 19 – letni Gajićevi, ki sicer prihaja iz Bijeljine, v Celje pa je prišla v letu 2011, v domovini govorijo o superlativih. Marica je po njihovem mnenju čudež, ona je diamant ter ponos Bosne in Hercegovine. In ker jo sami več kot dobro poznamo, saj se v pravo košarkarico razvija v našem klubu, vanjo nismo nikoli podvomili. Vedeli smo, da bo prišel njen čas. Odlično formo je kazala že skozi preteklo sezono tako v domačem prvenstvu kot tudi v Jadranski ligi, zdaj je piko na i postavila še v reprezentančnem dresu. Veseli nas, da je kljub napornem ritmu, odlične predstave prenesla tudi na evropsko prvenstvo. photo 3

»Zadovoljna sem z dejstvom, da smo s soigralki na igrišču dale vse od sebe, čeprav to na koncu ni bilo dovolj za uvrstitev v A divizijo. Vesela sem dejstva, da sem MVP (najboljša igralka) prvenstva. To je dokaz da sem na pravi poti, imam pa še v svoji igri veliko rezerve. Zdaj se moram dobro odpočiti, potem pa pripraviti na novo sezono v Celju, ki bo spet zelo naporna,« je dejala za spletno stran ŽKK Athlete Marica Gajić, potem ko sta se z njo v Sofiji pogovarjala podpredsednik kluba Borut Kop in športni direktor Uroš Kranjc, ki sta pospremila zaključni del prvenstva.

Trener članske ekipe Athleta Damir Grgič pa je pripomnil: »Z njenimi predstavami v dresu BiH smo seveda zadovoljni. Vsi v klubu smo razumljivo veseli, da se njen talent razvija v pravo smer. Verjamem, da bodo ti uspešni nastopi na evropskem prvenstvu še večji motiv za nadaljnje trdno in kvalitetnejše delo, ki jo čaka v prihodnji sezoni.« Marica Gajić pa že nekaj časa skrbi za veliko zanimanje evropskih velikanov. Na omenjenem prvenstvu je pozornost nanjo padla tudi iz WNBA (ameriške ženske NBA lige). Gre za novo priznanje ŽKK Athlete Celje, ki s tem dobiva še eno izmed potrditev, da je z delom oziroma vlaganjem v mlade in perspektivne igralke, na pravi poti.

.

Marica Gajić je z BiH v Sofiji med 3. in 13. julijem odigrala devet tekem (nasprotniki/nasprotnice: Portugalska, Nemčija, Bolgarija, Velika Britanija, Norveška, Izrael, Mađarska, Romunija in Litva). Na devetih tekmah je skupno vpisala kar 182 točk, v svojo statistiko pa dodala kar 130 skokov! V povprečju je torej na tekmo dosegla 20,2 točk in 14,4 skokov. Proti Litvi je dosegla 17 točk in 22 skokov, na obračunu z Madžarsko pa 22 točk in 19 skokov.