Članice
Share

Po tritedenskem odmoru se na parket vračajo košarkarice v 1. SKL. V prejšnjem tednu so se pomerile v 2. krogu Pokala članic, v tem tednu pa prvoligaško druščino čaka dvojni spored, saj bodo v sredo in soboto na vrsti tekme 11. in 12. kola.

Sreda, 11. januar, ob 18.00:
ATHLETE CELJE : JANINA

V Celju bo vodilna ekipa državnega prvenstva gostila košarkarice Janine. Pri aktualnih državnih prvakinjah se ubadajo s številnimi poškodbami in boleznijo. Zaradi poškodbe gležnja je že daljše obdobje odsotna Annamaria Prezelj, Alma Potočnik je zaradi poškodbe že zaključila sezono, povratno pokalno srečanje pa je zaradi bolezni izpustila tudi Larisa Ocvirk. Celjanke poraza v državnem prvenstvu ne poznajo že od prvega kola – zabeležile so devet zaporednih zmag.

Slatničanke se v Celje odpravljajo dobro razpoložene, saj so si v prejšnjem tednu priigrale nastop na zaključnem turnirju Pokala članic. Na zadnjem srečanju v državnem prvenstvu so tesno izgubile proti Mariborčankam (62:61).

Na prvem srečanju teh dveh ekip so do visoke zmage (103:53) prišle Celjanke. Glavni adut štajerske zasedbe je Američanka Shante Marie Evans, ki je trenutno najkoristnejša igralka državnega prvenstva. Najboljša strelka ekipe, ki jo vodi Slobodan Rmuš je Martina Tomić (15,8 točke na srečanje), Bojana Đurić pa je s povprečjem 7,6 podaje na tekmo najboljša podajalka lige.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Na tekmi proti Janini se zavedamo vloge favorita. Naša želja je, da čim prej zaigramo v popolni postavi, saj nas trenutno mučijo številne poškodbe in bolezni.”

Slobodan Rmuš, trener Janine:
“Naša želja je, da poskušamo odigrati čim boljšo tekmo proti favorizirani ekipi Celja. Tekmo bomo odigrali brez edinega centra Ive Serdar, ki je poškodovana. Verjamem, da bodo druge igralke z borbenostjo nadomestile odsotno Serdarjeve in se prikazale v čim boljši luči.”

Vir: KZS