Članice
Share

V 6. kolu državnega prvenstva za članice so košarkarice Athleta visoko in brez večjih težav premagale gostje iz Domžal.

ATHLETE CELJE : DOMŽALE 95:38 (20:16, 32:13, 30:4, 13:5)

Domžalčanke so se favoriziranim domačinkam uspešno upirale le v 1. četrtini, nato so jim pošle moči in igralke Athlete Celja so iz minute v minuto višale razliko. Prvi polčas se je končal 52:29. V 3. četrtini so zelo oslabljene gostje naredile preveč napak, Celjanke so s čvrsto obrambo in učinkovitimi napadi polnile koš gostij. Po treh četrtinah je bil rezultat na semaforju 82:33. Na koncu suverena zmaga aktualnih državnih in pokalnih prvakinj ŽKK Athlete Celje.

Pri domačinkah je bila najučinkovitejša Zala Friškovec, ki je dosegla 29 točk, za Domžale je 14 točk dosegla Petja Krupenko.

 IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:
Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Tekmo smo začeli neodločno, v drugi četrtini pa nato le ujeli pravi ritem in ga narekovali do konca tekme. Čestitke našim dekletom za zmago ter Domžalčankam za korektno igro.”

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitke Celjankam za zmago. Mi smo se 15 minut solidno upirali, predvsem glede na našo zasedbo. Tudi mojim puncam čestitke za prikazano borbenost.”

Naslednjo tekmo bodo Celjanke odigrale že v sredo, 23.3.2016, ko se bodo v zaostali tekmi 1. kroga pomerile ponovno z Domžalčankami. Tekma se bo v Domžalah pričela ob 21. uri.