Članice
Share

Ekipa članic je v ponedeljek opravila prvi pripravljalni trening na prihajajočo sezono, v nekoliko spremenjeni zasedbi glede na preteklo sezono.

Prvega treninga se je udeležilo 9 igralk: Iva Slonjšak, Andrea Marić, Milina Mišeljić, Althea Gwashavanhu, Annamaria Prezelj, Alma Potočnik, Larisa Ocvirk, Zala Lešek in Rebeka Kračan, preostala dekleta pa se bodo ekipi priključila čez nekaj dni (Molnar, Krošelj in ostale mlajše igralke). Na uvodnem treningu je bila prisotna tudi žal poškodovana Zala Friškovec, katere rehabilitacija poteka po načrtu. V igralskem kadru je prišlo do nekaterih sprememb. Klub so zapustile: Tina Jakovina (Vicenza, Italija), Ivana Dojkić (Spartak Moskva, Rusija) in Tina Trebec (potekla pogodba ob koncu sezone 2015/2016). Poleg odhodov pa se nam je pridružila novinka iz Novega mesta, Aleksandra Krošelj, v klub se je po enoletni posoji v Puli vrnila Lorena Molnar. Novi okrepitvi pri mlajših kategorijah sta še: 15- letna Postojnčanka Lana Šantelj in prav tako 15-letna kadetska reprezentantka Bosne in Hercegovine, dosedanja igralka Feniksa iz Banja Luke, Ksenija Mitrić.

IMG_2481

Pred dekleti je tako naporen ritem, ki ga bodo narekovale priprave v domačem okolju. Poleg športne dvorane bodo varovanke Damirja Grgića in njegovega pomočnika Jureta Krajnca za uvodni del priprav koristile še atletski stadion in fitnes. Žane Bortek, trener za telesno pripravo in fizioterapevt, bo za dobro kondicijsko pripravo deklet skrbel na atletskem stadionu Kladivar, treninge za moč in vzdržljivost pa bodo dekleta opravila fitnesu TOP FIT, ki je naš dolgoletni partner.

Znanih je že nekaj pripravljalnih tekem: 7. in 8. septembra bodo dekleta igrala dve pripravljalni tekmi v Poreču  in sicer jih čakata dve ruski ekipi:  evroligaška ekipa DINAMO KURSK in ENISEY (udeleženec pokala FIBA). Med 16. in 18. septembrom se bodo Celjanke udeležile zelo močnega turnirja v na Madžarskem, v kraju SZEKSARD. Udeleženci turnirja bodo: GYOR (evroligaš), PEAC PECS (udeleženec pokala FIBA), PINK PECS (udeleženec pokala Fiba), ATOMEROMU (madžarski prvoligaš), GHEORGE (državni in pokalni prvak Romunije) in ATHLETE CELJE (državni in pokalni prvak Slovenije). 24. in 25. septembra bodo dekleta v domači dvorani Gimnazije Celje Center odigrala dve tekmi proti ekipi PARTIZAN BEOGRAD  (udeleženec WABA lige).

Po včerajšnjem treningu so za našo spletno stran spregovorili: trener Damir Grgič, organizatorka igre Alma Potočnik in branilka Annamaria Prezelj.

Damir Grgić, trener: “Zelo sem vesel, da začenjamo novo sezono, vsi smo dokaj spočiti od klubskih in reprezentančnih obveznosti iz prejšnje sezone. Vidim pozitivno energijo na samem zboru, kar me izredno veseli. V ŽKK Athlete Celje smo že navajeni, da igralke odhajajo in prihajajo, tudi letos bo ekipa veliko spremenjena, zapustile so nas Dojkičeva, Trebčeva in Jakovina, ki so bile udarne igralke iz prve peterke, vendar glede na potencial, ki ga ta ekipa ima, se ni bati za dobre rezultate v tej sezoni. Zelo sem vesel prihoda organizatorke igre, Aleksandre Krošelj, ki sodi med najbolj obetavne igralke letnika 1999, ne samo v Sloveniji, ampak tudi širše. Tudi v letošnji sezoni bomo naredili vse, da osvojimo državni in pokalni naslov, v jadranski WABA ligi pa želimo nabirati izkušnje in videli bomo, kje smo v primerjavi z najboljšimi ekipami na področju bivše Jugoslavije. V WABA (op. Jadranski) ligi se ne obremenjujemo z rezultatom, prav tako se ne bomo obremenjevali z rezultati v slovenskem DP in pokalnem tekmovanju, saj venomer dajemo poudarek predvsem na individualnem napredku.”

Alma Potočnik, organizatorka igre: “Naš cilj v naslednji sezoni je vsekakor individualni napredek vseh igralk. Smo pa vesele, da bomo z mlado ekipo lahko nastopale v državnem prvenstvu in pokalu ter WABA ligi. Želimo si, da bi igrale gledljivo košarko in da bi bile vsaki ekipi trn v peti.”

Annamaria Prezelj, branilka:Tako kot vsako leto je tudi letos glavni cilj individualni napredek vsake posameznice. Letos imamo mlado ekipo, ki pa ji ne primanjkuje želje po dokazovanju in napredovanju. V sezoni 2016/2017 bomo nastopale v slovenski ligi, pokalu članic in mednarodnemu tekmovanju WABA, kjer upam da bomo pokazale naš potencial in bomo vsakemu nasprotniku konkurenčne.”

Verjamemo da se bodo naša dekleta potrudila in dala vse od sebe ter se, kar se da najbolje pripravila na prihajajočo sezono 2016/17.

ŽKK ATHLETE CELJE – NOVIM IZZIVOM NAPROTI!!!

Utrinki s prvega treninga: