Članice
Share

Celjske košarkarice so v Kranju vpisale deveto zmago v letošnji sezoni državnega prvenstva. Triglavu so se oddolžile za poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi, ko so nasprotnice slavile za točko. Zaradi številnih poškodb in bolezni so jim Celjanke zdaj vrnile s sedmimi. Po tekmi je za spletno stran ŽKK Athlete spregovoril trener prve ekipe Damir Grgič.

Po tekmi je dejal: “Čestitam mojim igralkam na zasluženi zmagi. Glede na to, da se nahajamo v slabem fizičnem stanju, smo z energijo in željo, na koncu pa še s pametno igro, zasluženo premagali Triglav. To potrjuje tudi sam skok pod obročema, kajti imeli smo jih dvajset več. Če bi uspešno realizirali še številne lahke mete izpod obroča, potem bi zmagali že prej, a na koncu ne smemo gledati zmagi v zobe.” S psihološkega vidika bo v prihodnje lažje: “Prepričan sem, da bo ekipa čez mesec dni delovala veliko bolje, ko bomo uigrani in pripravljeni. Takrat bomo morda lahko pokazali svoj maksimum. Tokrat je bila nekakšna naša povprečna igra dovolj za zmago nad Triglavom.”

Foto: Sergej KapevskiDamir Grgič je trenerja Triglava Toma Orešnika ugnal kljub sila oslabljeni ekipi.

Zdaj sledi gostovanje v Beogradu. “Pred nami je zelo težka tekma. Za Radivoj Korać je to tekma za biti ali ne biti. Nasprotnik bo pod velikim pritiskom, mi pa bomo to poizkusili izkoristiti. Na prvi tekmi smo v domači dvorani zmagali za dvajset točk, zato si v morebitnem krogu ekip oziroma deljenju mesta ne smemo dovoliti poraza višjega od dvajset. Se pa na to nikakor ne bomo ozirali, saj razmišljamo le o tem, da bomo naredili vse, da se iz Beograda vrnemo z zmago,” je zaključil Damir Grgič.

Po tekmi so igralke s torto presenetile Carmen Tyson Thomas, ki je dan prej praznovala osebni praznik, ekipi pa se po številnih letalskih zapletih v ZDA, pridružila na dan tekme. Slavje je bilo po zmagi še toliko slajše.

Foto: (Sergej Kapevski in Mi. K.)