Članice
Share

Košarkarice Athletea so dobile tekmo 10. kroga državnega članskega prvenstva. V Kranju so s 74:65 zasluženo premagale domači Triglav. Celjanke so po prvem delu sezone vodilne na lestvici. Četudi je -Tavelyn James igrala s poškodovanim kolenom, Marica Gajić z virozo, Carmen Tyson Thomas je po številnih težavah letalskega prometa v ZDA, na dunajsko letališče prispela le deset ur pred tekmo, Rebeka Abramovič in Alma Potočnik sta poškodovani in posledično ne moreta pomagati ekipi, novinka Helena Boada Xairo pa se je zasedbi trenerja Damirja Grgiča pridružila v petek – so igralke Athletea kljub temu premagale domačo popolno zasedbo.

V prvem polčasu je bila tekma zelo izenačena. Gostiteljice so bile večino časa v prednosti, a minimalni. Do konca prvega dela je Athleteu uspelo preiti v vodstvo ter si pred drugim polčasom priigrati tri točke prednosti (40:37). V četrti minuti tretje četrtine je Helena Boada Xairo zadela za največjo prednost celjske ekipe na tekmi (48:39). Zanimivo je spet postalo pet minut pred koncem, ko so domačinke rezultat izenačile na 62:62, a ne po dobri igri, temveč po nekaterih napakah gostujoče zasedbe, ki pa je spet dobro zaigrala in se po petih točkah Marice Gajić znova odlepila. Celjanke so z delnim rezultatom 7:0 dokončno odločile tekmo. V ključnih trenutkih je znova svojo kvaliteto pokazala Tavelyn James, ki se je tokrat ustavila pri 33 točkah. Athlete je imel na koncu še 21 skokov več pod obročema od domačink.

Prvič se je v dresu Athletea predstavila Helena Boada Xairo. Foto: Sergej Kapevski (slovenska-kosarka.si)

Tavelyn James je vpisala 33 točk (6 trojk), Eva Lisec 12, Larisa Ocvirk 9.

Statistika tekme Triglav – Athlete

Fotogalerija tekme

Celjanke zdaj čaka tekma Jadranske lige. V sredo bo sredi Beograda v 8. krogu omenjenega tekmovanja nasprotnik Radivoj Korać.