Članice, Novice
Share

Članska reprezentanca Slovenije se je zbrala v Laškem, kjer se bo pod taktirko selektorja Damirja Grgića pripravljala na sklepni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke čakata gostujoča dvoboja s Finsko in Francijo.

Obračun s Finkami se bo v Helsinkih v soboto, 17. novembra, začel ob 17.30 po slovenskem času, štiri dni kasneje pa bodo slovenske košarkarice gostovale še v francoskem mestecu Charleville-Mézières ob belgijski meji. Na parket bodo stopile ob 20.45 uri. Pred odhodom na gostovanji se bodo Slovenke v pripravljalni tekmi, ki bo zaprta za javnost pomerile s Švedinjami. V Laškem je tudi 5 košarkaric ŽKK Cinkarna Celje. Zala FriškovecLarisa OcvirkAleksandra KrošeljMaruša Seničar in Lea Debeljak. Selektor Damir Grgić ima na pripravah sicer ob omenjeni peterici igralk še šest košarkaric, ki so v preteklosti nosile celjski dres (Nika Barič, Eva Lisec, Tina Jakovina, Annamaria Prezelj, Teja Oblak, Shante Marie Evans), na voljo pa ima še Evo Rupnik.

Na spodnji povezavi lahko prisluhnete video pogovoru s selektorjem Damirjem Grgićem, ki je spregovoril ob današnjem prihodu v Laško, kjer se bo izbrana vrsta Slovenije pripravljala na sklepni del kvalifikacij. V video pogovoru je spregovorila tudi Zala Friškovec.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/209887183241486/?t=9

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/350171345742636/?t=2