Članice, Novice
Share

Kadetinje ŽKK Cinkarna Celje so na evropskem pokalu prvakov v Sopronu, na Madžarskem, v tekmi za končno 5. mesto prikazale sijajno predstavo. Z visokih 60:34 so premagale Trešnjevko iz Zagreba. Marta Ostojić je vpisala 19 točk, Mojca Jelenc 12, Blaža Čeh pa 10.

V velikem finalu je Basket Costa z 79:70 premagala Rigo. V tekmi za 3. mesto je bila Csata DSE z 71:52 boljša od Spartaka iz Moskve. Marta Ostojić je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja ter obenem proglašena za najboljšo posameznico ŽKK Cinkarna Celje. Soigralka Sophia Jite Gbemuotor je postala najboljša skakalka turnirja. Celjanke so na petih tekmah evropskega pokala prvakov zabeležile tri zmage in dva poraza. Čestitamo!

Jure Krajnc, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Za nami je izjemna izkušnja na izredno močnem prvenstvu, ki bo vsem ostal v zelo lepem spominu. Imeli smo priložnost igrati proti ekipam, ki so v svojih državah najboljše in dokazali, da smo popolnoma konkurenčni tudi v mednarodnih merilih. Veseli dejstvo, da smo bili na vseh tekmah do zadnje minute v igri za zmago, kar je samo dokaz, da smo na pravi poti, v katero je potrebno verjeti še naprej. Rad bi pohvalil vsa dekleta, ki so na igrišču ter izven njega delovala izjemno homogeno in verjamem, da bomo pridobljene izkušnje znali prenesti v tekme, ki so pred nami. Zahvala gre tudi staršem, ki so nas prišli spodbujati na tekme v Sopron.”

Končni vrstni red:

1. Basket Costa
2. BS Riga
3. Csata DSE
4. Spartak Moscow Region-Vidnoje
5. ŽKK Cinkarna Celje
6. WBC Trešnjevka 2009-Zagreb
7. Soproni Darazsak Akadémia
8. BBC Osnabrück