Članice, Novice
Share

Za slovensko žensko člansko izbrano vrsto je tretji dan priprav na zadnji dve kvalifikacijski tekmi za EP 2019. Košarkarice in strokovni štab so z mislimi povsem osredotočeni na gostovanje na Finskem. Pripravi na sobotni dvoboj je služila tudi sredina pripravljalna tekma s Švedinjami, ki jo je Slovenija dobila z 89:77. Selektor Damir Grgić je priložnost za igro namenil vsem košarkaricam, ki jih ima na voljo. Slovenke se bodo v Laškem pripravljale še danes. V jutrišnjih jutranjih urah se bodo odpravile proti Helsinkom, kjer jih pred sobotno tekmo, ki se bo v mestni dvorani Töölön Kisahalli začela ob 17.30 uri po slovenskem času (ob 18.30 po lokalnem času), čakata še dva treninga. Kot smo že dejali, ima Damir Grgić na voljo tudi pet košarkaric ŽKK Cinkarna Celje, med katerimi je tudi novinka v reprezentanci Lea Debeljak, ki je spregovorila za uradno spletno stran celjskega kluba.

Lea Debeljak, pred aktualno sezono ste se v celjski klub preselili iz ŽKK Grosuplje, po nekaj mesecih pa že prejeli povabilo v člansko izbrano vrsto. Kakšni so občutki?

Za vpoklic v reprezentanco sem bila dvakrat bolj vesela kot pa sem bila klica iz celjskega kluba. To so občutki, ki jih ne moreš opisati. Neizmerno veselje. Trud se je poplačal in vesela sem, da sem z reprezentanco. S puncami, ki so krasne.

Kako pa ste odreagirali, ko ste dobili klic iz serijskega državnega in pokalnega prvaka?

To so prav posebni občutki. Bila sem izjemno ponosna, da sem se lahko preselila v Celje, v tako velik klub z izjemno bogato zgodovino in s številnimi lovorikami. Še pred časom sanje, zdaj pa resničnost. A se ne bom ustavila. Na meni je, da trdo delam še naprej. V življenju in športu se nikoli ne smeš z ničemer zadovoljit, ampak težit k še boljšemu. Upam, da mi bo uspelo tisto kar si v življenju še želim.

Kako je bilo ob menjavi okolja?

Ob prihodu v Celje nisem potrebovala veliko časa za prilagoditev, saj sem kar nekaj igralk poznala že od prej. To mi je pomagalo, ko sem se posledično še hitreje vklopila ter začela z delom. Zavedala sem se, da je to velik korak naprej zame in, da moram biti maksimalno osredotočenja na trdo treniranje ter vsakodnevno dokazovanje. Moram reči, da je bilo od samega začetka vse super.

Začetki so sicer vedno zahtevni. Kako je bilo pri vas?

Ja, vsekakor. Vsak začetek oziroma menjava okolje zahteva svoj čas. V Celju so me krasno sprejeli, zato je bilo vse skupaj še toliko lažje. Je pa res, da se moraš sprva privaditi na novo okolje za vsakodnevno bivanje, pa drugačen način treniranja.

Odigrali ste že številne tekme. Kako bi ocenili svoje predstave?

Ja, za nami je že ogromno število tekem, na številnih frontah, če se lahko tako izrazim, potem ko si tekme sledijo kot po tekočem traku. Na vsakem koraku se trudim, da upravičim trenerjevo zaupanje, da izpolnim naloge, ki mi jih naloži. Prepričana sem, da če bom tako nadaljevala, da bom lahko še daleč prišla.

V Celju igrate jadransko ligo, pa evropski pokal. Za to se živi, mar ne?

Vsekakor. To je povsem drug svet kot pa, če igraš samo prvenstvene in pokalne tekme. Preskok je ogromnem. Vse te tekme gredo dobesedno na žog, saj je kakovost obeh tekmovanj na izjemno visoki ravni. Sama osebno se trudim, da se na vsako tekmo pripravim po svojih najboljših močeh. Vsako minuto želim karseda najbolje izkoristiti. Zavedam pa se, da v evropskem pokalu v prvi sezoni pričakovano ne bom dobila še veliko priložnosti, a se že s tem, ko opazuješ in poslušaš vse nasvete ogromno naučiš. Čez kakšno sezono bom zagotovo deležna še kakšne minute več.

Pred reprezentanco pa je sicer naloga dokončati tisto kar se je že naredilo. Kakšna so pričakovanja pred sklepnim delom kvalifikacij?

Je, zdaj je potrebno vse skupaj dobro dokončani. Omenjeni tekmi moramo dobro oddelati, predvsem pa upoštevati nasvete »Grge«. Prepričana sem, da bomo dekleta dala vse od sebe.