Članice
Share

Za košarkaricami celjskega Athleta je na Kitajskem drugi dan, ki je bil za ekipo trenerja Damirja Grgiča sila razgiban. Dekleta so veliko trenirala in obenem videla veliko novega. Košarkarice so namreč danes opravile z dvema treningoma. Jutranji je bil na sporedu že ob 9.00, še prej zgodnji zajtrk, po treningu pa kosilo ter počitek.

Ta ni bil pretirano dolg, kajti naše košarkarice so že ob 15.00 znova trenirale in še enkrat več dvigovale formo pred letošnjo sezono ter navsezadnje turnirjem tukaj na daljnem vzhodu, kjer so bile temperature tudi danes visoke, čeprav je kar nekajkrat tudi rosilo.
Igralke so se najbolj razveselile popoldanskega izleta po mestu, kjer je bilo mogoče zaslediti stvari, ki jih marsikdo izmed nas morda nikoli več ne bo. Gre za samo mesto, življenje v njem in pa tudi za domačine. Slednji živijo praktično povsem drugačno življenje. Na prvi pogled se zdi, da je v mestu veliko revščine, po drugi strani pa so ljudje veliko bolj dostopni oziroma preprosti kot je to pri nas. Z navdušenjem so nas opazovali, slikali, mahali in nas pozdravljali. Seveda, ljudje iz povsem drugega dela sveta, športniki, z drugačno poltjo in pa tudi z drugačno navado obnašanja.

02skupinska

Zanimivosti? Na vsakem koraku te čaka hrana, ljudje kuhajo, pečejo … Zanimivo je videti tradicionalno prevozno sredstvo (Rikša), ki je dobesedno v celoti sestavljena ali iz železa ali iz lesa. Sonce je zaradi izjemne vlažnosti in pa tudi zaradi bencinskih hlapov skorajda nemogoče zaslediti. Največ besed bi lahko namenili tukajšnji hrani, ki je izjemno zanimiva, za nekatere izmed nas, ki smo malce občutljivi pa zelo neugodna. Vsak dan nas namreč pri obrokih pričakajo takšne in drugačne živali. Od golobov, mačk, psov, do riža, špagetov in juh, ki so nam seveda veliko bolj naklonjene. Hrana pa ima povsem drugačen okus kot pri nas. Z domačini se ne moreš sporazumevati, potem ko se pogovarjajo le v svojem jeziku, angleščine ne razumejo, zato ne moreš vstopiti niti v taksi, ko ne vedo kam želiš oziroma kaj sploh želiš. Enako je na recepcijah, v trgovini. Se pa zato na šaljiv način poizkušamo sporazumevati z rokami. Košarka? Nad njo so vsi navdušeni, pogoji za samo treniranje pa so tukaj več kot odlični. Zdaj je pred košarkaricami prva tekma, jutri ob 19.30, ko bo nasprotnica gostiteljica turnirja Kitajska, katera je z naskokom v vlogi favorita, ko ima odlično zasedbo. Bodo pa naša dekleta naredila vse, da se predstavijo v dobri luči. Navsezadnje se tukaj učijo, nabirajo izkušnje ter dokazujejo.

Obširna fotogalerija vam je na voljo na naslednji povezavi (foto: Mitja Knez):

https://www.facebook.com/pages/%C5%BDKK-Athlete-Celje/138957429480741