Članice, Novice
Share

Točno teden dni pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Nišu bo slovenska ženska članska reprezentanca odpotovala v Rigo, kjer jo čaka še zadnji test v pripravah na EuroBasket. Slovenke se bodo v petek pomerile z zasedbo Kitajske, v soboto pa še z izbrano vrsto Latvije. V reprezentanci so tri članice ŽKK Cinkarna Celje. Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar in Zala Friškovec.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance: “Evropsko prvenstvo je vse bližje in na treningih posvečamo maksimalno pozornost temu, da bomo naslednji konec tedna v optimalni formi. Temu bosta služili tudi tekmi na turnirju v Rigi. Tekma s Kitajsko bo zelo specifična, saj je njihova igra povsem drugačna od igre evropskih reprezentanc. Tako nas bo poleg določenih taktičnih nalog zanimala tudi reakcija deklet. Obračun z Latvijo pa bo prava generalka pred prvenstvom. Glede na to, da Latvijci tudi sami gostijo EuroBasket bomo lahko za trenutek že občutili, kako naj bi vse skupaj izgledalo v Nišu.”

Dvanajsterica izbrank selektorja Damirja Grgića v Zrečah pili formo za začetek evropskega prvenstva. Izbrano vrsto sestavljajo kapetanka Nika Barič, branilke Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Eva Rupnik, krilni košarkarici Tina Jakovina in Maruša Seničar, krilna centra Shante Marie Evans in Merisa Dautović ter centra Eva Lisec in Teja Goršič. (kzs)