Članice, Novice
Share

Sezona 2018/2019 je dokončno zaključena. V njej je ŽKK Cinkarna Celje dosegel nove izvrstne rezultate. V članski kategoriji (1. mesto v DP, 1. mesto v pokalu, 3. mesto v Jadranski ligi), v konkurenci U15 (2. mesto v DP, 2. mesto v Jadranski ligi), pri kadetinjah (2. mesto v DP, 2. mesto v Jadranski ligi), in pri mladinkah (2. mesto v DP). Zdaj je čas, ko vodstvo kluba sestavlja igralski mozaik za novo sezono.

Tokrat pa smo se pogovarjali z Mojco Jelenc, 197 centimetrov visoko košarkarico, ki je v pravkar končani sezoni igrala tako v kadetski ekipi kot tudi v mladinski in članski. Že v prvi sezoni v dresu ŽKK Cinkarna Celje si je nabrala ogromno prepotrebnih izkušenj.

Kaj Mojca Jelenc počne v teh vročih dneh? So ocene v šoli že uspešno zaključene?

Mojca Jelenc se uči in piše zadnje teste pred zaključkom prvega letnika srednje šole, hodi na klubske treninge in se z reprezentanco Slovenije U16 pripravlja na evropsko prvenstvo v Bolgariji.

Kako bi ocenila celotno ligaško sezono v selekcija, kjer ste tekmovali?

Z ekipama U17 in U19 smo dosegli čudovite rezultate. Tudi pri članicah smo imeli odlično sezono. Morda mi je lahko malo žal, da na zaključnem turnirju Jadranske lige nismo dodale pike na i zelo uspešni sezoni.

Vi ste igrali za kadetinje, mladinke in članice. Je bilo naporno?

Letošnji tempo je bil naporen, ampak sem res uživala. Tokrat je bilo zame večina stvari novih, prvič sem zaigrala v mladinski in članski ekipi, se prvič uvrstila na zaključne turnirje, pa prvič odigrala ogromno tekem in si s tem posledično nabrala ogromno izkušenj.

Za vami je prva sezona v dresu prve ekipe ŽKK Cinkarna Celje. Je bil to za vas velik izziv oziroma ogromen preskok po prihodu v Celje?

Preskok je bil res velik. Imela sem več treningov kot lansko sezono, tukaj sem odigrala več močnejših tekem v članski ekipi in pa tudi v mednarodni Jadranski ligi. Verjamem, da bom vse izkušnje pridoma izkoristila.

Kaj vam bo ostalo v spominu iz letošnje sezone?

Najbolj mi bo ostala v spominu menjava kluba in šole, nasploh pa selitev iz Gorenjske na Štajersko. Prav tako pa tudi seveda odlični dosežki v letošnji sezoni.

V Celju smo v tej sezoni pospremili številne tekme. Prvenstvene, pokalna, tekme v Jadranski ligi in tudi v tekmovanju EuroCup. To so bile do letošnje sezone bržkone vaše skrite skrite želje?

Mislim, da ima vsaka igralka želje nekoč igrati v članski ekipi. In to se mi je že zgodilo v prvi sezoni igranja v celjskem klubu, na kar sem bila sprva presenečena in hkrati tudi zelo vesela, da sem lahko igrala močnejše tekme in si s tem tudi pridobila nove izkušnje. Največja zahvala gre seveda Damirju Grgiču in pa tudi Juretu Krajncu, da sta mi to omogočila.

Pred košarkaricami je zdaj zaslužen počitek. Sezona je bila dolga in naporna, a ne?

Letos sem odigrala svoje rekordno število tekem, okoli 60. Štirinajstdnevni počitek mi je zelo prijal, a sem ga morala prekiniti, saj se že z reprezentanco pospešeno pripravljamo na evropsko prvenstvo, kjer bomo nastopale v diviziji B. Upam, da se nam bo uspelo uvrstiti v divizijo A.

Verjetno pa tudi vi nestrpno čakate tekme članske izbrane vrste Slovenije, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu.

Držim pesti za našo reprezentanco, v kateri je kar nekaj igralk iz članske ekipe našega kluba. Nastop reprezentance pa bom definitivno spremljala preko medijev.

Vaše osebne želje za novo sezono?

Želim si, da bi bila naslednja sezona za stopničko boljša, da bi s soigralkami še vedno obdržale enako kemijo med seboj ter, da bi sezona terjala čim manj poškodb. Zase si pa želim, da napredujem v vseh elementih košarkarske igre.