Članice
Share

SREČNO V MONTANI!

Cinkarnarke bodo tekmovanje v BTRAVEL WABA ligi tokrat nadaljevale v bolgarskem mestu Montana. To bo dvoboj ekip, ki sta nazadnje merili moči na zaključnem turnirju WABA lige marca letos v Podgorici. Montana 2003 je v minuli sezoni po rednem delu tekmovanja osvojila prvo mesto in veljala za favorita v polfinalnem obračunu s Celjankami. Vendar je zasedba Damirja Grgića z odlično predstavo zasenčila Bolgarke in se z zanesljivo zmago 85 proti 74 uvrstila v finale, kjer so dekleta premagala še drugo bolgarsko ekipo Beroe in tako po petnajstih letih še drugič slavile v jadranski ligi.

 

Na tekmi 1/2 finala F4 v Podgorici (Montana 2003 – Cinkarna Celje 74:85)

Foto: Gojko Kusić

 

Celjanke so odlično pričele z novo sezono, saj so v 1. krogu brez težav  99 proti 41 odpravile dubrovniško Raguso. Varovanke trenerja Montane 2003 Stafana Mihaylova so na domačem terenu pred 600 gledalci 82 proti 61 premagale Kraljevo.

Ekipi Cinkarne Celje in Montane 2003 vodita selektorja članskih reprezentanc Slovenije in Bolgarije. Bo v sredo zvečer srečnejši Damir Grgić ali Stefan Mihaylov?

 

Damir Grgić in Stefan Mihaylov na tiskovni konferenci F4 v Podgorici (17. 3. 2017)

Foto: Gojko Kusić

Cinkarnarke se na dolgo pot odpravljajo v ponedeljek zvečer, tekma 2. kroga bo v dvorani Mladost ob 17.30 po slovenskem času (op. po bolgarskem času ob 18.30).

 

 

“Odhajamo v goste k odlično organizirani ekipi, ki bo tudi v letošnji sezoni ena izmed favoritov v BTRAVEL WABA ligi. Upam, da se dobro pripravimo na srečanje in poizkušamo odigrati tekmo na visokem nivoju. Če se nam pokaže priložnost za zmago, jo bomo zgrabili z obema rokama”, je pred potjo v Bolgarijo dejal trener Damir Grgić.

Kapetanka Larisa Ocvirk je pred odhodom v Montano dobro razpoložena: “Pričakujem težko tekmo proti Montani. S puncami bomo naredile vse, da tekmo odigramo po naših najboljših močeh.”

Tekst: Matjaž Kramberger