Članice, Novice
Share

Celjske košarkarice so med vikendom premagale Grosuplje, zdaj pa so v pričakovanju četrtkovega gostovanja pri Budućnosti, v Podgorici, kjer bo na sporedu zadnji 17. krog rednega dela sezone mednarodne jadranske WABA lige. Dva dni kasneje že sledi začetek zaključnega pokalnega tekmovanja v Mariboru. Četrtkov obračun z Budućnostjo se bo začel ob 19. uri, medtem ko sobotni s Triglavom ob 18.30. 

Redni del jadranske lige si košarkarice Cinkarne Celje želijo zaključiti z zmago, zatem pa v miru čakati na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo v soboto, 23. marca in v nedeljo, 24. marca, v dvorani Gimnazije Celje – Center. Na sklepnem turnirju pokalnega tekmovanja pa si zasedba trenerja Damirja Grgića in njegovega pomočnika Jureta Krajnca, pokal želi vrniti v Celje. 

Trener Damir Grgić: “Pokal je specifično tekmovanje, kjer so mogoča presenečenja. Vendar pa mi smo maksimalno osredotočeni na omenjeno tekmovanje z jasnim ciljem, da pokal, ki ga je v pretekli sezoni osvojil Triglav, znova pripeljemo v Celje. Zavedamo se, da bomo morali biti na najvišjem nivoju. Ekipa je zdrava, formo stopnjujemo iz tedna v teden in verjamem, da bomo v Mariboru naredili tisto kar si vsi zelo želimo.”

Kapetanka Larisa Ocvirk: “Pokalno tekmovanje pričakujemo v odličnem vzdušju. Za nami so dobre predstave, ko formo pospešeno stopnjujemo ter odštevamo do najbolj pomembnih tekem v sezoni. Neznank pred polfinalnim obračunom s Triglavom ni, potem ko se dobro poznamo. S soigralkami bomo naredile vse, da sprva preskočimo polfinalno oviro, zatem finalno ter se razveselimo želenega pokalnega naslova. Smo maksimalno osredotočene na cilj, v želji, da nas naši privrženci podprejo tudi na dvodnevnem dogajanju v Mariboru.”

O aktualnem dogajanju smo se pogovarjali z Lariso Ocvirk. Video pogovor na je na voljo na spodnji povezavi.

https://www.facebook.com/zkkcelje/videos/2269534953368271/?t=3