Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje so odigrale še zadnjo tekmo rednega dela sezone v mednarodni jadranski WABA ligi. Celjanke so gostovale v Podgorici, kjer je bila nasprotnica domača Budućnost. Ta je bila uspešnejša s 86:74. Cinkarna Celje si je že pred gostovanjem v Črni gori zagotovila uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice, ki ga bo v soboto 23. in v nedeljo 24. marca, gostila dvorana Gimnazije Celje – Center.

Budućnost – Cinkarna Celje 86:74 (29:14, 21:13, 20:19, 16:28); Barta 26; White 20, Bessard 16. Celotna statistika (Klik)

Zasedba trenerja Damirja Grgića je tekmo odlično začela, saj je povedla s 7:0. Chatrice White je sprva zadela dva prosta meta, zatem je bila natančna iz igre, nakar je trojko dosegla Larisa Ocvirk. Celjanke so zatem vodile še z 11:5, potem pa so gostiteljice preobrnile rezultat in povedle z 18:11. Budućnost je prvo četrtino dobila z 29:14, razigrana pa bila vse do konca prvega polčasa, ki ga je dobila s 50:27. Do konca srečanja je Celjankam zaostanek uspelo omiliti, potem ko so zadnjo četrtino dobile z 28:16, vendar pa to je bilo premalo za preobrat. “Čestitke Budućnosti za zasluženo zmago. Po našem dobrem uvodu tekme so se gostiteljice razigrale in naredile razliko. Tokrat nismo bili pravi. Hitro se moramo zbrati, saj nas že v soboto čaka polfinale pokalnega tekmovanja, ko bomo morali proti Triglavu pokazati povsem drug obraz,” je po tekmi v Podgorici dejal trener Damir Grgić. V dresu Cinkarne Celje je Chatrice White dosegla 20 točk.

Celjanke so v rednem delu jadranske lige na štirinajstih tekmah zabeležile devet zmag in pet porazov. Zdaj so vse misli košarkaric Cinkarne Celje torej pri sobotnem polfinalu pokalnega tekmovanja v Mariboru. Obračun s Triglavom iz Kranja se bo začel ob 18.30. Zasedba Cinkarne Celje bo z letalom iz Podgorice poletela v jutrišnjih popoldanskih urah. Zvečer v Celju sledi še zadnji trening pred sobotno tekmo.