Članice, Novice
Share

Košarkarice Cinkarne Celje ta vikend čaka prvi vrhunec sezone. Celjanke se bodo danes v polfinalu pokalnega tekmovanja v Mariboru pomerile s Triglavom iz Kranja, ki brani pokalni naslov. Obračun Celjank in Kranjčank se bo v dvorani Tabor začel ob 18.30. V prvem polfinalu si bosta nasproti stala Maribor in Akson Ilirija. Finale bo jutri, ob 13. uri.

Trener Damir Grgić: “Pokal je specifično tekmovanje, kjer so mogoča presenečenja. Vendar pa mi smo maksimalno osredotočeni na omenjeno tekmovanje z jasnim ciljem, da pokal, ki ga je v pretekli sezoni osvojil Triglav, znova pripeljemo v Celje. Zavedamo se, da bomo morali biti na najvišjem nivoju. Ekipa je zdrava, formo stopnjujemo iz tedna v teden in verjamem, da bomo v Mariboru naredili tisto kar si vsi zelo želimo.”

Kapetanka Larisa Ocvirk: “Pokalno tekmovanje pričakujemo v odličnem vzdušju. Za nami so dobre predstave, ko formo pospešeno stopnjujemo ter odštevamo do najbolj pomembnih tekem v sezoni. Neznank pred polfinalnim obračunom s Triglavom ni, potem ko se dobro poznamo. S soigralkami bomo naredile vse, da sprva preskočimo polfinalno oviro, zatem finalno ter se razveselimo želenega pokalnega naslova. Smo maksimalno osredotočene na cilj, v želji, da nas naši privrženci podprejo tudi na dvodnevnem dogajanju v Mariboru.”