Članice
Share

Članice ŽKK Athlete so v 6. krogu drugega dela državnega prvenstva z visokih 111:45 premagale Konjice. Carmen Tyson Thomas je dosegla 26 točk, Rebeka Abramovič pa 22. Pri članicah je običaj, da igralka, ki na tekmi zadane stotico ali le-to preseže, ostalim igralkam do prihodnjega skupnega treninga speče torto. Tokrat je stotico s trojko presegla Houda Hamrouni.

Celjske košarkarice so več kot zasluženo dobile tekmo 5. kroga drugega dela DP, ko so bile od prve do zadnje sekunde tekme maksimalno zbrane, predvsem pa borbene.  Trener Athletea Damir Grgič je po tekmi dejal: »Čestitke igralkam za korekten pristop in maksimalno borbenost skozi celotno tekmo. Še enkrat več smo dokazali, da se naša pripravljenost stopnjuje. To nas pred odločilnimi tekmami sezone navdaja z optimizmom. Predvsem nas veseli, da se lahko sedaj v sproščenem ozračju dokončno pripravimo na finalni turnir ženske jadranske lige. Dekleta smo osvežili in dobro pripravili na tekme, ki nam lahko prinesejo ogromno. Vse misli sedaj že usmerjamo na zaključni turnir mednarodne lige, kjer še nismo rekli zadnje besede. Čestitke seveda tudi Konjicam za korektno igro.«

Zasedba Athletea zdaj vse misli usmerja k zaključku sezone Jadranske lige. Prihodnji konec tedna bo Podgorica gostila zaključni turnir najboljših štirih ekip. Nasprotnica Athletea v polfinalu bo Crvena zvezda (petek, ob 16.00).

Po zmagi na pustno soboto pa so se igralke Athletea prelevile v …