Članice
Share

Najboljša četverica slovenskih ženskih klubov v tem tednu začenja končnico državnega prvenstva. Prva polfinalna tekma bo na sporedu v torek, 19.4., ko se bosta na parketu kranjske dvorane na Planini srečali ekipi domačega Triglava in Grosupljega. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Drugi polfinalni par tvorita zasedbi Athlete Celja, ki brani naslov in Maribora. Slednji se bosta na prvem dvoboju polfinalnega niza srečali v sredo, 20.4. ob 20. uri v Gimnaziji Celje – Center. Povratna tekma v Grosupljem bo na sporedu v petek, v Mariboru pa dan kasneje. Morebitni tretji tekmi sledita prihodnji torek. Ekipe v polfinalu igrajo na dve dobljeni tekmi.

Celjanke in Mariborčanke so odigrale štiri medsebojne tekme državnega prvenstva v tej sezoni. Athlete, ki je z zadnjim naslovom, svojim 11. v zgodovini, postal najuspešnejši slovenski kolektiv, je dobil vsa štiri srečanja.

REZULTATI MEDSEBOJNIH TEKEM ATHLETE CELJA IN MARIBORA V TEJ SEZONI:

MARIBOR : ATHLETE CELJE 53:73 (1. SKL za ženske, 5. kolo, 5. december 2015)

ATHLETE CELJE : MARIBOR 77:68 (1. SKL za ženske, 10. kolo, 30. januar 2016)

ATHLETE CELJE : MARIBOR 103:59 (1. SKL za ženske, 2. del, 2. kolo, 13. februar 2016)

MARIBOR : ATHLETE CELJE 57:94 (1. SKL za ženske, 2. del, 7. kolo, 30. marec 2016)

 

Sreda, 20. aprila, ob 20.00 – Gimnazija Celje – center/ 1. polfinalna tekma:

ATHLETE CELJE     :      MARIBOR      

 

Sodnika: Blaž Smrekar (Nova Gorica) in Primož Pipan (Ljubljana) 

Tehnični komisar: Uroš Milher (Male Dole pri Vojniku)

 

IZJAVE PRED TEKMO:

Damir Grgić, trener Athlete Celja:Grgič Damir

“Pred začetkom polfinalnega niza ne bežimo od vloge favorita. Na prvo stopničko končnice moramo biti dobro pripravljeni, saj je Maribor zelo neugodna ekipa. Naredili bomo vse, da polfinale odločimo že z dvema tekmama ter se tako po najkrajši poti prebijemo v finale, boje za lovoriko pa nato pričakamo kar najbolj pripravljeni.”

logo athlete uporabi

Sergej Ravnikar, trener Maribora:ravnikar
“Zadovoljni smo, da smo se uspeli uvrstiti med najboljše štiri ekipe tako v Pokalu članic kot v državnem prvenstvu. Realno so preostale tri ekip močnejše od nas. V polfinalnem nizu je ekipa Athlete Celja velik favorit. Celjanke premorejo višino in ustrezno širino v svojem kadru. Upam, da se jim bomo uspeli upirati čim bolje.”

logo athlete uporabi

Tina Trebec, krilni center Athlete Celja:Tina Trebec

Ne glede na to, da veljamo za favorita polfinalne serije, moramo odigrati sredino tekmo zbrano na 100%, saj je ekipa Maribora letos že večkrat dokazala, da niso lahek nasprotnik.

 

logo athlete uporabi