Novice
Share

DEBELJAKOVA V CELJSKEM DRESU


Nova članica ŽKK Cinkarna Celje je dosedanja košarkarica ŽKK Grosuplje Lea Debeljak. Slovenska mladinska reprezentantka se je s celjskim klubom dogovorila za dolgoročno sodelovanje. Najprej je bila njena športna ljubezen tenis, zadnjih pet let pa se je povsem posvetila treniranju košarke v ŽKK Grosuplje, s katerim je v zadnjih letih dosegla nekaj odličnih rezultatov na zaključnih turnirjih državnega prvenstva mlajših selekcij. V lanskem letu je bila prva strelka slovenske kadetske reprezentance na evropskem prvenstvu divizije B, letos pa jo s slovensko mladinsko reprezentanco v mesecu avgustu čaka nastop na evropskem prvenstvu A divizije v Udinah.

Lea Debeljak z žogo


 

Lea Debeljak, ŽKK Cinkarna Celje: “Zelo sem srečna in hkrati hvaležna celjskemu klubu, da mi je ponudil priložnost. Zame osebno je to velik uspeh in hkrati velika priložnost za nov korak na moji športni poti. Izjemno se že veselim sodelovanja z novim klubom in novimi soigralkami, ki jih sicer dobro poznam že iz reprezentančnih selekcij. Želela bi se zahvaliti ŽKK Grosuplje ter trenerjema Slavku Duščaku in Predragu Radoviču za spodbudo in obilico znanja, ki sta mi ga dala v petih letih v Grosuplju.”

 

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: “Lea Debeljak je zelo ambiciozna, željna trdega dela in dokazovanja, kar se nekako sklada tudi s filozofijo in vrednotami, ki jim sledimo v našem klubu. Glede na to, da bomo letos igrali kar na štirih frontah in da nas čaka ogromno tekem, sem prepričan, da nam bo Lea, kljub svoji mladosti, pri vsem tem lahko v pomoč.”

ŽKK Cinkarna Celje