Članice
Share

Celjske košarkarice so se v Jadranski ligi razveselile še sedme letošnje zmage. Badel 1862 so pred domačimi gledalci premagale z visokih 91:53, potem ko je bila zmaga pričakovana, a na koncu povsem zasluženo visoka, četudi je bila tudi tokrat zasedba trenerja Damirja Grgiča zaradi poškodb oslabljena.

Manjkale so Marica Gajić, Alma Potočnik in Zala Lešek, med tekmo se je poškodovala še Milina Mišeljić. Skozi celotno tekmo so sicer Celjanke nadzorovale tekmo ter posledično prišle do lepe zmage, ki vliva dodatno samozavest. Trener Damir Grgič je po tekmi dejal: “Resnično je povsem zasluženo visoka zmaga, saj smo narekovali visok ritem, katerega ekipa iz Skopja ni uspela držati. Že v prvem polčasu smo pobegnili na trideset točk razlike in na koncu le še mirno nadzorovali. Lahko sem zadovoljen nad samim načinom in željo, ki ga je pokazala ekipa. Upam, da bomo v prihodnje bolj zdravi ter, da bomo počasi vendarle bolj popolni, potem ko se bo počasi začel naporen ritem tekem.” Eva Lisec je vpisala 22 točk in 17 skokov.

Statistika tekme Athlete – Badel 1862

Že v sredo Athlete čaka tekma državnega prvenstva. V Celju bo gostovala zasedba Maribora. Zadnja tekma skupinskega dela Jadranske lige košarkarice Athleta čaka 11. februarja, ko bo v Celju gostoval Čelik iz Zenice.