Šola košarke
Share

V soboto  je na IV. OŠ v Celju potekal prvi turnir interne lige KŠ Athlete Celje. Na turnirju so sodelovala vsa dekleta vseh šol na katerih delujemo v sklopu košarkarske šole. Prisotna so bila dekleta iz I. OŠ, II. OŠ, IV. OŠ, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Frana Kranjca, OŠ Lava, OŠ Ljubečna, OŠ Šoštanj ter ŠD JANA.

Namen interne lige je, da vsem dekletom, ki se potijo skozi treninge naše košarkarske šole, omogočimo, da svoje znanje, ki ga pridobivajo na treningih lahko pokažejo tudi na tekmah. Rezultat na tekmah interne lige ni v ospredju, saj nam je bolj pomembno, da se dekleta zabavajo, družijo ter spoznavajo nove prijateljice. Razveseljivo je dejstvo, da so dekleta pokazala veliko košarkarskega znanja in lepih potez skozi celotni turnir in verjamemo v to, da bodo dekleta iz turnirja v turnir še bolj navduševala.

Velika popestritev celotnega turnirja je bil obisk dveh igralk naše članske ekipe Zale Lešek ter Alme Potočnik, ki sta s svojim znanjem lahko ogromno svetovale našim najmlajšim in bile vseskozi aktivne pri vodenju tekem. Moramo pa pohvaliti tudi sojenje, ki je bilo skozi celotni turnir zelo dobro, za kar so skrbele igralke našega kluba selekcije U15 Zala Koštomaj, Tija Valušnik, Almira Sakalič ter Nina Drobne.

Izjemno smo veseli nad dejstvom, da se je že na prvem turnirju zbralo 100 deklet, kar je samo potrditev, da je interna liga odlična priložnost za druženje vseh deklet iz vseh koncev . Velika zahvala gre staršem, ki so našo idejo o interni ligi podprli v tako velikem številu ter seveda ne smemo pozabiti dejstva, da so nekatera dekleta pripeljali tudi iz bolj oddaljenih mest (Šoštanj, Sevnica, Radeče).

Po končanem turnirju so dekleta domov odšla z velikim nasmeškom na obrazu, mi pa že nestrpno pričakujemo nov turnir v novem mesecu.