Članice
Share

1. SKL (Ž), LIGA ZA PRVAKA, 7. KOLO:

Ponedeljek, 3. april, ob 19.30:
MARIBOR : ATHLETE CELJE

Košarkarice Maribora so v prejšnjem kolu doživele enega najvišjih porazov v tej sezoni, Celjanke pa so slavile visoko zmago proti Konjicam. Košarkarice iz štajerske prestolnice so uvrščene na peto mesto lestvice Lige za prvaka in jih od četrtega mesta, ki vodi v polfinale državnega prvenstva, loči le zmaga. Aktualne državne prvakinje pa so na prvem mestu prvenstvene lestvice, le z enim porazom. Vse tri dvoboje v tej sezoni so dobile Celjanke z razliko več kot 40 točk.

Simona Kuzma je s 13,9 točke na tekmo najboljša strelka Maribora. Pri ekipi Athlete pa strelsko blesti Shante Evans s 16,8 točke na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Andrej Kuzma, trener Maribora:
“Bolj kot na tekmo s Celjem smo osredotočeni na naslednji tekmi z Janino in Konjicami, zato bomo to tekmo izkoristili, da ponudimo priložnost vsem košarkaricam. Celje in Triglav sta tako ali tako v drugi ligi kot ostale ekipe.”

Damir Grgič, trener Athlete Celja:
“Prihajamo v zadnji mesec državnega prvenstva, zato pričakujem, da na vseh tekmah pokažemo trenutni maksimum. Spoštujemo ekipo Maribora, prav tako pa se zavedamo tudi vloge favorita.”